Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Allau d’atacs a faristols de memòria històrica a Barcelona
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha hagut de retirar 8 faristols de memòria històrica que han estat vandalitzats durant la pandèmia. Fonts municipals detallen al TOT Barcelona que tots ells van ser atacats durant el confinament, i que entre el 22 i 23 de juliol el consistori els va retirar per fer-ne la restauració i els va tornar al seu lloc.

L’allau d’atacs ha tingut una reedició ara amb la vandalització d’un altre faristol. Està ubicat al carrer Tallers, en record de l’atac terrorista del grup triple A, Alianza Apostólica Anticomunista. Els terroristes van enviar un paquet bomba a la redacció del setmanari satíric El Papus el 20 de setembre de 1977. El conserge, que transportava el paquet en el moment de l’explosió, va morir, i 17 persones van quedar ferides. Les oficines de la revista estaven al número 77 del carrer Tallers, al Raval (Ciutat Vella), i la placa de memòria històrica està a la cruïlla entre Tallers i Valldonzella.

Un dels faristols atacats durant la quarantena, com ja va explicat el TOT Barcelona al juny, va ser el de la plaça Sant Felip Neri. Abans de ser tapat amb pintura negre, recordava un dels bombardejos més durs de la Guerra Civil a la ciutat.

Els vuit faristols atacats durant el confinament van ser el de la plaça Manuel Ribé, al Gòtic; el de Sant Felip Neri, també al Gòtic; el de Via Laietana, que ja havia patit atacs només inaugurar-lo; el del Papus; el d’Antonio López, també a Via Laietana; el de Congrés de Sants de la CNT; el del Noi del Sucre, a la rambla del Raval; i el de les Bullangues, a Sant Pere, santa Caterina i la Ribera (Ciutat Vella).

Més notícies
Faristol de memòria històrica sabotejat a Sant Felip Neri / MMP
El faristol antifranquista de Sant Felip Neri, vandalitzat com el de Via Laietana
Notícia: El faristol antifranquista de Sant Felip Neri, vandalitzat com el de Via Laietana
Comparteix
La placa ha estat sabotejada durant el confinament amb pintura negra per tapar tot el text sobre els bombardejos feixistes
Un mapa situa totes les plaques i faristols de la memòria històrica a Barcelona
Notícia: Un mapa situa totes les plaques i faristols de la memòria històrica a Barcelona
Comparteix
Volen senyalitzar llocs destacats de "la memòria democràtica de Barcelona" i marcar els llocs "que mereixien ser explicats"

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Javier Alonso a setembre 03, 2020 | 18:52
    Javier Alonso setembre 03, 2020 | 18:52
    I, el momument a la memòria de les 1706 persones fusilades pel franquisme en el camp de la bota que hi ha en el Fòrum???... Per quan la restitució?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa