Alerta per un aiguat a Barcelona en l’inici del pont del Pilar

Previsió de fortes pluges dissabte i diumenge i activada l'alerta taronja al litoral

El pont del Pilar comença amb pluges intenses a Barcelona. El pronòstic del Meteocat i la previsió de l’AEMAT per aquest dissabte coincideixen plenament en l’avís de pluges intenses aquest dissabte, en especial al migdia i a mitja tarda. Les precipitacions es repetirien diumenge de matinada i a primera hora del matí. Dilluns –festiu– en canvi tornaria la calma al cel i lluiria molt més el sol a la capital catalana.

La pluja de dissabte a la tarda es preveu especialment intensa. L’AEMET augura fins a 40 mm de precipitació a l’hora a partir de les 18h i fins a mitjanit al litoral de Barcelona. És un dels territoris catalans pels que ha activat l’alerta taronja. La pluja de la matinada de diumenge podria deixar uns 30 mm per hora, pel que ha enviat també una alerta groga per aquesta franja.

Protecció Civil ha activat la fase de Prealerta del Pla Inuncat per la previsió de “xàfecs, tempestes i possible calamarsa” des de les 14h i fins a la nit aquest dissabte al Barcelonès. Així doncs, demana a la ciutadania que extremi les precaucions.

Més informació

Nou comentari