Transforma una riera abandonada en un mural de missatges positius

El desnivell converteix el passeig Maragall en un inesperat mirador de l'antiga llera fluvial

Un veí d’Horta-Guinardó, cansat de veure una riera urbana abandonada, s’ha autodeterminat i en pocs dies l’ha convertida en un mural de missatges positius. Amb rajoles, trossos de porexpan i objectes de rebuig diversos crea les lletres de frases optimistes sobre la vida o que simplement busquen donar autoestima al barri.

El seu llenç és el torrent de la Carabassa o de Carabassas, que té un tram a l’aire lliure al costat dels jardins de Can Fargas. El desnivell converteix el passeig Maragall en un inesperat mirador d’aquesta antiga llera fluvial.

Un veí ha convertit el torrent de la Carabassa en art efímer i recull donatius / Cedida
Un veí ha convertit el torrent de la Carabassa en art efímer i recull donatius / Cedida

Per sufragar la inversió inicial que va fer per desbrossar l’espai i recollir el material creatiu, ha ideat un curiós sistema per recollir donatius. Uns tubs pugen de la riera fins al passeig i conviden els vianants a llançar-hi alguna moneda.

Un veí d'Horta ha convertit el torrent de la Carabassa en art efímer / Cedida
Un veí d’Horta ha convertit el torrent de la Carabassa en art efímer / Cedida

Segons ha avançat Betevé, l’artista es diu Enrique Antonio Ainhoa i fa 12 anys que es va instal·lar a Barcelona procedent del seu Santo Domingo natal. Vol que el torrent “rigui de nou” i no faci “pudor” com fins ara. És conscient que la intervenció artística serà efímera i que en algun moment el consistori el convidarà a marxar, però afirma que si és per fer millores a l’espai se n’anirà de molt bon grat.

El torrent de la Carabassa de Font d’en Fargues és tot un vestigi històric. Ara està sempre sec, però fa un segle encara recollia les aigües dels vessants del Carmel i Coll. Concretament els portava des del santuari del Coll fins a l’actual carrer Cartellà, on confluïa amb la riera d’Horta. Deu el nom a finca agrària medieval, de la que s’han perdut jardins i terres, però que encara avui conserva la masia principal. El 1909 la va comprar un indiano i li va donar l’aire neoclàssic actual. Entre els anys 50 i 60 es va reconvertir en escola, ús que encara manté.

Més informació

Nou comentari