Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’oasi frustrat dels veïns d’Horta

El parc de les Rieres d’Horta havia de ser un oasi. Gairebé literalment. Enmig d’una Barcelona acalorada per les temperatures altes, els veïns del barri d’Horta (Horta-Guinardó) tindrien un lloc on remullar-se. Així ho recorda Sebas Ribó, membre de la junta de l’associació de veïns d’Horta. “Es va planejar una zona de jocs d’aigua, però va quedar en una font”, rememora sobre els inicis del parc.

A més a més, la construcció de l’espai va obviar la font i es va inaugurar el 2013 sense el racó d’aigua. Més endavant es va construir, tot i que no era una zona habilitada per al bany, tal com esperaven els veïns. Amb tot, durant un temps es va fer servir per part de famílies per suportar la calor. “Al cap d’un temps es va col·locar un cartell que prohibia el bany”, narra Ribó. Va ser llavors quan l’associació de veïns va posar el crit al cel perquè “hi ha gent que necessita un lloc on remullar-se”, afegeix.

La font del parc de les Rieres d'Horta / Adrià Lizanda
La font del parc de les Rieres d’Horta / Adrià Lizanda

Ribó critica també que la font “es passa més temps aturada que funcionant”. És la mateixa queixa que té Enric Roig, veí del barri. “Han vingut diverses empreses a arreglar-la però segueix espatllada”, lamenta.

Actualment la font està aturada per la Covid-19, segons especifiquen fonts municipals. Les mateixes fonts neguen que estigui aturada per problemes tècnics més enllà dels normals. “En aquesta font es fa el manteniment habitual de les fonts ornamentals de la ciutat”, detallen. Aquí està el quid de la qüestió: a les fonts ornamentals no està permès el bany.

En el cas de la font del parc de les Rieres d’Horta, a més, l’adaptació de la font per banyar-s’hi es complica. L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha denegat en diverses ocasions el canvi d’ús per la possible transmissió de malalties i la insalubritat. Hi ha un mal precedent a Barcelona: una font apta per al bany al parc Antonio Santiburcio de Sant Andreu va causar 12 intoxicats fa dos anys, només dues setmanes després d’inaugurar-se. Quan van reobrir s’hi va prohibir el bany.

Més notícies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa