Detingut un expolicia colombià a Barcelona per un mediàtic assassinat

La Interpol el buscava per la mort d'una reconeguda pedagoga de 70 anys

Un expolicia colombià ha estat detingut a Barcelona per un assassinat molt mediàtic al seu país. Se l’acusa d’haver matat una reconeguda pedagoga de 70 anys a la ciutat d’Obando, durant un robatori a casa seva el maig de 2019. A causa del crim hauria fugit d’Amèrica Llatina i s’hauria amagat a diferents ciutats, com Seseña (Toledo) o Palma de Mallorca.

L’operació de captura, batejada com a Trejos, sorgeix d’una ordre de detenció de la Interpol. La vigilància distreta de diversos domicilis ha permès arrestar a finals de setembre M.T.A, de 34 anys. L’experiència d’haver estat policia durant 14 anys a Colòmbia l’ha ajudat a amagar-se durant mesos.

La dona assassinada era María Nery Franco Pérez, coneguda a la Vall del Cauca colombiana per la seva tasca d’ajuda social i com a educadora. La van trobar morta sota del seu llit i amb un cop al front. La família va trobar a faltar joies i un miler de dòlars en efectiu a la llar de la víctima, el que va motivar la sospita d’un robatori amb final tràgic. La pèrdua de la pedagoga va suscitar grans mostres de condol a les xarxes socials i també per part de l’alcaldia d’Obando, que va exigir a totes les autoritats del país que s’esforcessin perquè no quedés impune l’assassinat.

Nou comentari