Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament de Barcelona paga 10 milions d’euros per la Copa Amèrica
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona destina 10 milions per acollir la Copa Amèrica de 2024. La quantitat l’ha revelat l’alcaldessa Ada Colau en l’acte de presentació de l’acord perquè la ciutat es converteixi en la seu de la principal competició de regates del món. Les institucions públiques i col·laboradors privats han compromès 70 milions per traslladar les 14 setmanes de competició entre l’Hotel Vela i el Port Olímpic.

Colau ha detallat que la inversió que destina Barcelona és equiparable a la que es fa per allotjar el Mobile a la Fira. L’alcaldessa ha compartit l’eufòria que han demostrat també el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president del Port de Barcelona, Damià Calvet, també presents en l’acte. “Barcelona és la ciutat millor preparada per acollir la Copa Amèrica i fer la millor edició de la Copa Amèrica”, ha proclamat Colau, que ha recalcat que la ciutat ha triat la competició “com un dels principals esdeveniments que vol fer seu en els pròxims anys”.

L’Ajuntament i la Generalitat no han concretat encara com es repartirà la despesa entre el sector públic i el privat, tampoc a quins conceptes concrets es destina. El Govern català no ha revelat la seva aportació i s’ha remès a una presentació més detallada en els pròxims dies, si bé ha admès que una part va destinada al cànon que els organitzadors reclamen.

En tot cas, Calvet ha recalcat que gairebé no caldrà construir infraestructura nova al port per celebrar el campionat. Es tracta d’un dels factors que ha fet decantar els organitzadors i el Team New Zealand, actual equip guanyador del títol i decisor de la pròxima seu. A més, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha indicat que el sector privat aportarà avals per valor de 25 milions.

Les bases tècniques dels equips -format per unes 200 persones cadascun- es repartiran en cinc instal·lacions ja existents al Port Vell, inclòs l’Imax. L’enderroc previst del cinema panoràmic es posposa a quan finalitzi la Copa Amèrica per tirar endavant el projecte del Liceu al mar. A banda, s’edificarà un sisè annex.

L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya han demostrat que reben amb entusiasme que la Copa Amèrica de vela es traslladi a Barcelona el 2024. Les institucions han volgut mostrar imatge d’unitat aquesta dimarts a la tarda al Port de Barcelona, on han presentat l’acord amb els organitzadors de la competició. Aragonès ha augurat que el desembarcament i els beneficis de la Copa Amèrica “es notaran en les properes setmanes i mesos a la ciutat”.

El sector privat està representat per Barcelona Global, un dels principals promotors de la idea que les regates d’alt nivell s’afinquin a la ciutat. La presidenta de l’organisme, Aurora Catà, ha revelat que la candidatura s’ha muntat en tan sols 3 mesos per imposar-se a les altres 3 aspirants: Màlaga, Jeddah (Arabia Saudita) i Cork (Irlanda). La Generalitat i l’Ajuntament han subratllat que la Copa Amèrica és el tercer esdeveniment més rellevant del món de l’esport, després de les Olimpiades i el Mundial de futbol, amb un públic potencial de 940 milions d’espectadors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa