Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port de Barcelona enderrocarà l’IMAX, que fa anys que està abandonat

El Port de Barcelona ha decidit avui recuperar la concessió de l’IMAX Port Vell quatre anys abans de la seva data de caducitat.

La falta d’activitat a la concessió i l’evident situació d’abandonament de les instal·lacions han fet que el Port de Barcelona consideri necessari recuperar la possessió de les superfícies atorgades en concessió “per garantir la seguretat del domini públic portuari“, han explicat en un comunicat.

La concessió de Teatro Imax Barcelona SA vencia el 24 de març de 2024 i estava destinada a l’explotació d’un cinema en format Imax i una terrassa.

La intenció del Port de Barcelona és ara enderrocar les actuals instal·lacions i, posteriorment, estudiar-ne el seu ús futur.

L’IMAX va ser notícia el mes passat perquè part d’un restaurant en desús es va cremar en un edifici annex a l’antic cinema Imax –també tancat– . El cos d’emergències municipal hi va enviar 9 dotacions que van poder controlar les flames ràpidament, en poc més de mitja hora. L’incendi no va provocar ferits, però una persona va resultar afectada per inhalació de fum.

L’incendi va generar expectació entre els vianant que passaven per la zona i, alguns, ho van recollir a les xarxes socials.

Nou edifici ASTA

El Consell d’Administració del Port de Barcelona ha aprovat també aquest dimecres la inversió de 19,6 milions d’euros per renovar íntegrament l’edifici ASTA.

L’objectiu és millorar les condicions funcionals del complex, que engloba tant l’edifici principal com l’annex destinat a Policia Portuària.

Amb aquesta intervenció, es podrà destinar una zona de l’edifici principal a lloguer d’espais per a altres empreses concessionàries del Port de Barcelona. El complex acollirà, entre altres, els servidors del Port, el parc mòbil, tallers, instal·lacions per al Policia Portuària, Conservació i Arxiu. L’actuació té una durada prevista de 42 mesos.

Nou comentari

Comparteix