Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Liceu vol obrir una segona seu al solar de l’Imax Port Vell
  • CA

El Liceu continua buscant un emplaçament per instal·lar el seu segon espai i ara aposta per recuperar la vida al solar de l’antic cinema Imax Port Vell, tancat des de 2014 i en estat de degradació. Segons ha avançat el diari ARA, la comissió executiva del Liceu, on hi ha representades les administracions que el conformen (Ajuntament de Barcelona, el Gran Teatre del Liceu, el ministeri de Cultura i la Diputació de Barcelona), ha avalat aquest dimecres realitzar estudis tècnics i econòmics per analitzar la viabilitat del projecte, que porta per nom Liceu Mar.

La Comissió Executiva del Liceu, presidida per Salvador Alemany, president de la Fundació, ha donat suport per continuar treballant en el nou projecte Liceu Mar, una proposta resultant de converses prèvies entre els equips del Port de Barcelona, de l’Ajuntament i del Liceu.

Aquesta és la segona aposta que fa el Liceu per instal·lar-se en aquesta zona de la ciutat, després que naufragués el projecte d’instal·lar-se a l’Hermitage. El projecte, sigui on sigui, pretén dedicar-se a projectes més experimentals i contemporanis. El nou edifici, que esdevindria segona seu del Gran Teatre del Liceu, és un eix estratègic que el teatre fa temps que estudia, segons han detallat en un comunicat, recollit per l’Agència Catalana de Notícies (ACN). El nou espai pretén ser un polivalent i dinamitzador de la ciutat de Barcelona. Els propers mesos haurien de servir per analitzar la viabilitat del projecte.

Entre els objectius ja esmentats pel Teatre, aquestes instal·lacions permetrien complementar l’activitat educativa i d’El Petit Liceu del mateix teatre, fixar una temporada estable de dansa i comptar, a més, amb una seu per un Centre d’Òpera de Nova Creació, un ens que impulsaria la nova òpera des de tots els seus àmbits: composició, dramatúrgia, direcció d’escena, etc. Aquesta iniciativa també permetria al Liceu el treball en xarxa amb professionals i agents escenicomusicals de la ciutat i del país.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa