Els acusats de l’atemptat del 17A no seran jutjats per assassinat

Tres d'ells arribaran al judici acusats de terrorisme | Dues persones no seran jutjades

L’Audiència Nacional jutjarà finalment tres dels responsables de l’atemptat del 17A per terrorisme però no per assassinat. El jutge d’instrucció de l’Audiència que ha portat el cas, José Luis Calama, no veu indicis suficients per jutjar tres dels acusats per assassinat, tal com ha expressat en la interlocutòria que ha transcendit aquest dimarts.

Així, Mohamed Houli Chemlal i Driss Oukabir per integració en organització terrorista; fabricació, tinença i dipòsit d’explosius; i estralls, de caràcter terrorista, en grau de temptativa. Said Ben Iazza serà jutjat per col·laboració amb activitats d’organització terrorista. Oukabir hauria estat la persona que va acompanyar Younes Abouyaaqoub, l’autor material de l’atropellament a les Rambles i abatut pels Mossos d’Esquadra a Subirats, a llogar la furgoneta que va provocar la mort de diverses persones a Barcelona. 

A més, dues persones que també estaven investigades no seuran finalment al banc dels acusats. 

Amb aquest auto el jutge dona per acabada la fase d’instrucció, prèvia a la celebració del judici. La data de la vista oral encara no té data, però s’especula que podria ser a principis d’aquest any. El judici serà clau per al reconeixement de persones que van patir les conseqüències de l’atemptat, ja fos de forma física o psicològica, com a víctimes del terrorisme. 

[r:1]

Més informació

Comentaris

  Marduix 07/01/2020 1:58 pm
  ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Quina merda és aquesta?
  Xavier 07/01/2020 2:13 pm
  Així els del CNI, EMPRESONEN als que van enviar a fer i preparar atemptat. I no els podran jutjar per els crims comesos. SALUT I REPÚBLICA CATALANA.
  X*2 07/01/2020 2:22 pm
  Hi els morts , qui els va fer?? Quin país, quina merda, i els jutges tambe son darrera d'aquesta merda?
  Xavier 07/01/2020 4:37 pm
  I aquests que si estaven preparant BOMBES, SEGUR Que no els consideraran terroristes, ni criminals i en 2 anyets al carrer, cobraran el plus estatal i a viure, cull...,, que cart es fer referendums. SALUT I REPÚBLICA CATALANA.
  ganxó 07/01/2020 7:47 pm
  Molt be senyor jutge, "ahi tus cojones" i els nostres politics sota terra. O pot ser a la foguera ?

Nou comentari