Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Víctimes d’atemptats es revolten contra l’associació que acusa els CDR de terrorisme

Desenes de víctimes d’atemptats terroristes han trencat el silenci sobre les detencions per terrorisme d’aquesta tardor a Catalunya. Després de setmanes de deliberació, han decidit fer un pas endavant i criticar en públic l’Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) per haver-se presentat com a acusació popular contra 7 membres de CDR detinguts a l’operació Judes. En un comunicat al que ha tingut accés el TOT Barcelona, dues víctimes signen dures paraules contra l’AVT i recorden que l’únic “presumpte delicte” dels CDR acusats és el de “manifestar-se”.

Les dues signants són Rosa Maria Cabré, que va perdre la seva mare a l’atemptat d’ETA a Hipercor, i Sílvia Vidal, germana d’un assassinat en un atemptat de les GRAPO. Desenes de víctimes s’han adherit al comunicat, que demana mantenir la “dignitat” de les víctimes de terrorisme. Comparar a ferits i assassinats durant anys de terrorisme amb uns aldarulls de carrer de major o menor intensitat, com puguin ser les manifestacions a Catalunya, és “rebaixar la dignitat de moltíssimes víctimes de terrorisme i els seus familiars a zero”, lamenten. 

El document també acusa de “baixesa moral” a aquells que “utilitzen el dolor” per obtenir “rèdit electoral” o “llocs polítics ben remunerats”. Aquest comunicat forma part d’un nou capítol en la lluita d’aquestes víctimes del terrorisme per evitar la politització de la seva lluita pel reconeixement legal. En el marc del segon aniversari del 17A, diverses persones van signar una carta en què atacaven una altra entitat, l’ACVOT dirigida per José Vargas, que titlla de persones “manipulades” les víctimes del 17A crítiques amb l’Estat espanyol.

Els signants consideren que les associacions han de vetllar per evitar la manipulació per part de la classe política i vetar que representants de els associacions estiguin a llistes electorals. Amb això fan referència, per exemple, al president de l’ACVOT, José Vargas, present a la candidatura del PP per Barcelona. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Civil Hongo a novembre 04, 2019 | 21:08
    Civil Hongo novembre 04, 2019 | 21:08
    He oído por ahí que se va a crear una Asociación de víctimas, de la Asociación de Víctimas del terrorismo ?
  2. Icona del comentari de: A l'aguait a novembre 05, 2019 | 12:31
    A l'aguait novembre 05, 2019 | 12:31
    A la foto de grup, que hi pinten aquests uniformats que són dels Mossos?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa