Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Acord in extremis per desconvocar la vaga de neteja a Barcelona
  • CA

Acord in extremis. Aquesta mitjanit els sindicats i empreses que ofereixen el servei de neteja i recollida d’escombraries a Barcelona han arribat a una entesa, després de cinc reunions i moltes hores de negociacions. Els representants dels treballadors exigien als empresaris que els milloressin el sou, d’acord amb l’augment del cost de la vida. L’última proposta que ha posat sobre la taula la patronal, i que ha convençut als empleats, ha estat una millora del 9,1% del sou que es podria ampliar fins al 10,6%. És per això que, finalment, la protesta que estava convocada per d’aquí 48 hores, pel 24 d’abril, i que s’allargaria fins al 29 d’abril, no es durà a terme.

Tant CCOO com la UGT han valorat positivament la darrera oferta. L’únic serrell que queda pendent és l’increment salarial per aquest 2022, després que les empreses s’hagin compromès a un augment del 2,5% sobre el salari, però que en el marc de la negociació podria augmentar fins a un 4%. “Considerem que és un acord que permet mantenir el poder adquisitiu de les treballadores i els treballadors que tanta i bona feina han fet al llarg d’aquests durs tres anys”, afirma CCOO. D’altra banda, la UGT qualifica el pacte d’un “bon acord”. En concret, pels 2019 i 2021 s’ha revisat el salari un 0,6% i un 6%, que s’aplicarà ara.

L’Ajuntament demanava llençar menys brossa

Davant el risc imminent de vaga i, com a conseqüència, d’una major brutícia als carrers de Barcelona, l’Ajuntament havia demanat a la ciutadania llençar menys brossa a les escombraries aquests dies, mentre durés la protesta. “Si durant aquests sis dies podem esperar, perquè dissabte hem anat tots a treure totes les escombraries i les hem pogut treure totes de manera ordenada, doncs si ens podem esperar fins divendres, millor que millor”, havia suggerit el regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia. En tot cas, Badia havia assumit al mateix temps que la recomanació no és de fàcil compliment.

Més notícies
Un vehicle de neteja / Ajuntament de Barcelona
Així funcionaran els serveis mínims durant la vaga de neteja
Notícia: Així funcionaran els serveis mínims durant la vaga de neteja
Comparteix
S'ordena mantenir la retirada de brossa al voltant de centres sanitaris, escoles i mercats, recollir l'orgànica cada 48 hores i la resta, cada 72
Un contenidor de recollida de residus de Barcelona / Europa Press
Crítiques a Colau per pregar que es llenci menys brossa durant la vaga
Notícia: Crítiques a Colau per pregar que es llenci menys brossa durant la vaga
Comparteix
El govern no evita les crítiques després de convocar els grups municipals per informar-los de l'aturada prevista
Professionals del servei de neteja municipal / Ajuntament
El govern de Colau demana llençar menys brossa per la vaga de neteja
Notícia: El govern de Colau demana llençar menys brossa per la vaga de neteja
Comparteix
Tot i que confia en arribar a un acord per evitar l'aturada, l'Ajuntament demana a la Generalitat que concreti ja els serveis mínims
Una treballadora del servei de neteja de Barcelona / David Zorrakino (Europa Press)
Vaga dels treballadors de neteja de Barcelona per la congelació del sou
Notícia: Vaga dels treballadors de neteja de Barcelona per la congelació del sou
Comparteix
La protesta està convocada del 24 al 29 d'abril

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa