Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aquests són els 22 carrers que es tallaran aquest divendres
  • CA

La Revolta Escolar continua. Aquest divendres protagonitzarà la segona jornada de protesta d’aquest curs 2022-2023 tallant un total de 22 carrers a la mateixa vegada. No es tracta de carrers corrents, sinó d’algunes de les principals artèries viaries de Barcelona i que, per tant, concentren més trànsit. Alguns d’ells són el d’Aragó, Entença, Numància, Consell de Cent, Rosselló, Indústria, Lluís Companys, Roger de Llúria i Sant Antoni M. Claret. “No poder garantir la salut dels infants és un fracàs. Cal canviar el model de mobilitat. És una qüestió de voluntat política”, han dit en un comunicat els portaveus de les AFA promotores.

Les previsions són que la jornada d’aquest divendres sigui intensa, ja que, a part dels talls de carrers, les 15 línies de Bicibús ompliran els carrers de Barcelona i es desenvoluparà la campanya del BACC ‘Menys fums, més somriures’. La primera jornada de talls de trànsit d’aquest curs va tenir lloc el passat divendres 4 de novembre.

La Revolta Escolar va néixer el 2020

La Revolta Escola és una iniciativa que va començar el 2020 a l’Eixample. Després es va estendre arreu de la ciutat i a altres punts de Catalunya. Consisteix a fer talls de trànsit davant de diferents escoles amb la reivindicació que es pacifiquin els entorns escolars i que es redueixi la contaminació atmosfèrica i acústica. Més de 100 AFAs conformen aquesta acció que busca lluitar contra l’emergència climàtica i protegir la salut dels infants. El tema central dels talls que es faran aquest desembre és la contaminació atmosfèrica.

Per a les AFA que formen part de la Revolta Escolar, és necessari reordenar el trànsit d’aquells entorns escolars i carrers dels voltants que superen els límits de contaminació atmosfèrica recomanats per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i també tirar endavant iniciatives “urgents” quan els nivells de contaminació superin les recomanacions de la normativa europea (Directiva 2008/50/CE) de 40.0 ?g/m. Des del compte de Twitter de la Revolta Escolar, han instat a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la regidora d’Urbanisme, Janet Sanz; i la regidora de Mobilitat, Laia Bonet, a millorar la seguretat dels entorns escolars i reduir la velocitat dels vehicles, entre altres.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRAN BCN a desembre 01, 2022 | 15:37
    FRAN BCN desembre 01, 2022 | 15:37
    Hi ha papis què no tenen res a fer?. Com sempre emprenyant la mobilitat i a la gent que treballa, sou uns frikis...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa