Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nova temporada de la revolta escolar a una vintena de centres educatius

La revolta escolar torna aquest divendres 4 de novembre a una vintena de centres educatius de Barcelona. La primera jornada de talls reivindicatius d’aquest curs tindrà com a principal objectiu reclamar uns entorns escolars més segurs i tindrà en l’acceleració de l’esperada pacificació del carrer d’Entença una de les principals demandes.

Cal recordar que la iniciativa va néixer l’any 2020 arran de la preocupació de les famílies de diversos centres educatius de la capital catalana per la contaminació, el soroll i la manca de seguretat que hi ha als entorns escolars de la ciutat, especialment en aquelles zones més transitades per vehicles privats.

Segons denuncien els participants en un comunicat, dos anys després de la creació d’aquest moviment reivindicatiu, els entorns escolars de la ciutat “segueixen sense ser prou segurs ni pacificats”. És precisament per aquest motiu que les famílies han decidit mantenir la convocatòria de concentracions a Barcelona. La intenció dels impulsors és dur a terme aquests talls de manera mensual fins que no es donin “canvis substancials i generals per part de les administracions implicades”.

22 escoles i instituts

La primera ronda de talls de carrers d’aquest curs es farà a 22 entorns educatius de la capital catalana. Aquest és el llistat d’Associacions de Famílies d’Alumnes (AFAs) que participen en l’acció reivindicativa, que també compta amb el suport de la plataforma Eixample Respira i de les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC):

1. AFA 9 Graons
2. AFA Octavio Paz
3. AFA Els Llorers
4. AFA Miralletes
5. AFA Pau Casals Gràcia
6. AFA Xirinacs / AFI Entença
7. AFA Anglesola
8. AFA Jacint Verdaguer
9. AFA Teixidores de Gràcia
10. AFA Diputació
11. AFA Antoni Balmanya
12. AFA Mallorca
13. AFA Àngels Garriga
14. AMPA Joan Miró
15. AFA Ferran Sunyer
16. AFA Carlit
17. AFA Fructuós Gelabert
18. AFA Pit roig
19. Escola de la concepció
20. AFA Escola Pere Vila
21. La Farigola de Vallcarca
22. La Llacuna del Poblenou

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa