Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denuncien incompliments municipals en la pacificació del carrer d’Entença
  • CA

Les famílies de les escoles del carrer d’Entença han denunciat els incompliments per part de l’Ajuntament de Barcelona en el projecte de pacificació d’aquesta zona del districte de l’Eixample. En un comunicat fet públic aquest dimecres, les diferents entitats que agrupen les famílies dels centres educatius ubicats en aquesta via asseguren que les obres per eliminar un dels carrers de circulació previstes pel passat mes de juliol encara no han començat i que el plantejament municipal no respon a les demandes acordades.

Des de la plataforma que agrupa totes aquestes entitats assenyalen que no només no s’estan complint els terminis promesos, sinó que el projecte de pacificació -que actualment es troba en exposició pública- no s’està concretant de la manera que es va acordar amb el consistori i que s’han introduït canvis “sense comptar amb les entitats promotores”. “No s’estan complint les dates d’execució que es van prometre i no sabem si es farà el projecte acordat i debatut. El projecte definitiu s’havia de dur a terme el febrer de 2023. Evidentment, no hi podem confiar”, insisteixen en el comunicat.

Nous contenidors i un radar poc efectiu

La comunitat educativa d’aquesta zona també ha aprofitat l’ocasió per denunciar que els nous contenidors, que abans estaven ubicats a l’asfalt, s’han col·locat a la vorera, de manera que estan reduint encara més el pas dels vianants en comptes d’ampliar l’espai que aquests disposen per moure’s. Per altra banda, també reclamen que el radar fix ubicat al carrer d’Entença, entre els carrers de Provença i Rosselló, comenci a multar i deixi de ser només pedagògic, ja que aquesta circumstància no està afectant el trànsit de la via, que continua sent una “autopista de pujada a la zona alta de la ciutat amb més de 26.000 vehicles diaris“.

“No volem una pacificació a mitges al carrer d’Entença. Volem que s’executi el projecte als entorns escolars que resten pendents. Siguem valents, complim el que vam dir que es compliria i que va guanyar als pressupostos participatius. No ens omplim la boca de participació ciutadana, de propostes veïnals que tiren endavant si després no som capaços d’executar-les”, conclouen contundents de les entitats en el comunicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa