Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Xavier Trias explica per què no fa bandera de les sigles de Junts

A poc més de dos mesos i mig per a les eleccions del 28M, les enquestes van perfilant una pugna: o Trias o Colau, però això sí, amb dos agents imprescindibles per acabar de determinar la foto finish, els candidats d’ERC, Maragall, i del PSC, Collboni. Fins i tot una enquesta dels Comuns dona la victòria al candidat de Junts, amb només un sol regidor de més que el partit d’Ada Colau. De fet, tots dos candidats focalitzen la seva campanya en la confrontació de dos models de ciutat, i el frec a frec de les enquestes de fet reforça les seves estratègies.

Per què amaga les sigles de Junts

Xavier Trias va presentar el seu projecte, “Torna Trias”, amb una decisió que va cridar molt l’atenció. Les sigles de Junts per Catalunya van quedar en un pla totalment secundari. I per què? A Rac1 li han preguntat: “Intento fer un eix transversal: intento anar també amb el PDeCAT i Demòcrates, i intentaré que s’hi sumin també Nacionalistes d’Esquerres. Jo em presento com a Trias, perquè vull guanyar i vull aconseguir que la gent que no se sent de Junts em voti”, ha dit. I s’ha declarat “un entusiasta de Convergència, tot i que no existeix”, ha sentenciat.

Pel que fa a possibles aliances a partir del 28M, Trias ha estat clar: “Amb els socialistes i amb ERC, encara que guanyi, he d’aconseguir suports per ser alcalde”. I ha dit que sí que té por que els pactes li prenguin l’alcaldia: “M’ho crec tot de segons quins personatges”, ha dit Trias referint-se al fet que Colau va pactar amb Manuel Valls per treure-li l’alcaldia a ERC el 2019. Preguntat per si creu que podria passar que també ell es quedés desbancat per un pacte alternatiu, Trias ha dit que es presenta “convençut” que serà alcalde, i si no és el partit més votat, ha assegurat que votarà el partit més votat: “Senyors del PSC, si guanya, el faré alcalde. Senyors d’ERC, si guanya el faré alcalde. Però quan faig a la inversa… S’han de definir què faran”, ha conclòs Trias.

Xavier Trias, alcaldable de Junts
Xavier Trias, alcaldable de Junts JORDI PLAY

L’Operació Catalunya “va destruir CDC”

En una entrevista al programa No ho sé de Rac1, el candidat a l’alcaldia per Junts, Xavier Trias, ha explicat que no entén que “la senyora Ada Colau” no li hagi demanat perdó per dir-li corrupte: “La senyora Colau, que és molt teatral, sempre té unes excuses que no es corresponen a la realitat. I em sap greu perquè en política no val tot. La guerra política per aconseguir guanyar unes eleccions no vol dir que acabem enfadats tots”, ha dit sobre el fet que l’alcaldessa no hagi fet cap gest després que hagi quedat clar que Trias va ser víctima de l’Operació Catalunya, que, al seu entendre, “ha destruït Convergència”.

Més notícies
Ada Colau i Xavier Trias a l'Ajuntament / ACN
Una enquesta dels Comuns apunta a la victòria de Trias
Notícia: Una enquesta dels Comuns apunta a la victòria de Trias
Comparteix
El candidat de Junts tindria 11 regidors i Colau en trauria 10. ERC s'enfonsaria fins als 5 regidors i el PSC pujaria a 9
Una urna en passades eleccions / Ajuntament
Una enquesta d’El Periódico també situa Trias com a guanyador de les eleccions
Notícia: Una enquesta d’El Periódico també situa Trias com a guanyador de les eleccions
Comparteix
El guanyador seria l'exalcalde de Barcelona i candidat de Junts, Xavier Trias
Xavier Trias durant una entrevista amb La Cope / Europa Press
Trias: “Amb Colau s’ha perdut l’orgull de ser barceloní”
Notícia: Trias: “Amb Colau s’ha perdut l’orgull de ser barceloní”
Comparteix
El candidat de Junts també ha dit que ha tornat a la política perquè "Barcelona torni a anar bé"

Comentaris

  1. Icona del comentari de: La situació és aquesta a març 06, 2023 | 22:37
    La situació és aquesta març 06, 2023 | 22:37
    Trias és el candidat del PP, i Junts és una marca es pot relacionar fàcilment amb desorganització, baralles i errors encadenats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa