Xavier Trias: “Colau no ha volgut parlar amb mi perquè em considera dreta fastigosa”

El regidor del PDECat critica la "distància" que han tingut al llarg del mandat

L’exalcalde Xavier Trias ha lamentat que, al llarg de l’últim mandat, Ada Colau no ha volgut “parlar” amb ell perquè el considera part dels “poderosos i de la dreta fastigosa”. El regidor del PDECat ha considerat que en política hi ha d’haver “col·laboració” i “bona entesa”, independentment de les diferències polítiques. Sobre l’actitud de l’alcaldessa i candidata de BComú ha criticat que han tingut una “relació equivocada”. “La distància que hem tingut no és positiva en política”, ha interpretat en una entrevista als Matins de TV3

[r:1]

“No em considero de dretes”, ha insistit. Sobre el fet que l’alcaldessa rebutgi el contacte amb ell, Trias ha posat en valor el sistema sanitari que va impulsar en la seva època com a conseller de Sanitat. “Això és de dretes?”, ha manifestat.

Trias, que abandonarà la política després de les eleccions, ha parlat sobre la seva relació amb l’ex ministre d’Interior Jorge Fernández-Díaz. L’exresponsable d’Interior va protagonitzar la filtració polèmica sobre els comptes bancaris a Andorra de Trias, en què suposadament hi tenia prop de 13 milions d’euros. L’exalcalde ha explicat que la seva relació amb l’exministre era bona, i que fins i tot assistien junts a reunions de polítics catòlics. Després de la publicació de la informació, però, el contacte entre ells és pràcticament inexistent. “Ens vam tornar a veure en un acte i em va dir que no suportava la tensió que hi havia entre nosaltres”, ha relatat. “Li vaig dir que em demanés perdó i estaria solucionat, però no ho va fer”.

Sobre la situació de presó provisional per a l’alcaldable Quim Forn, el regidor del PDECat ha destacat que el candidat de JxCat és “una de les persones més importants” al llarg dels últims anys. “Hi ha gent que em diu que em tregui el llaç, però els dic que no ho faré”, ha declarat. Quant a la declaració al Suprem com a testimoni, l’exalcalde ha qualificat de “molt violenta” la situació perquè no va poder saludar Forn.

Trias ha estat crític amb el context polític actual, en què opina que massa sovint s’intenta destruir els adversaris. “Quan vaig arribar a alcalde vaig intentar construir i no destruir”, ha argumentat. 

 

Més informació

Comentaris

    Som-hi 07/05/2019 4:51 pm
    Bona persona. La Colau es va aprofitar de les mentires de la dreta per fer-li mal. No es la representant de la nova politica, essencialment representa lo pitjor perque és una mentidera
    El crec. Tot els fets ho confirmen. 07/05/2019 2:01 pm
    La dignitat de l'alcalde Trias està fora de dubte. En canvi, l'arribista de la xerrada fàcil i la moral poc ortodoxa no va tallar-se un pèl per insultar-lo en base a "fake" notícies.

Nou comentari