VOX porta al jutjat els CDR per les guillotines contra el Borbó

Els acusen de delictes contra la Corona espanyola

VOX ha presentat una denúncia al jutjat d’instrucció de Barcelona, contra el Comitè de Defensa de la República (CDR) per delictes contra la corona espanyola –de l’article 491.2 del Codi Penal– i delicte d’odi –contemplat i penat a l’article 510 del Codi Penal–. La formació ultraespanyolista considera que hi ha delicte en la protesta que el passat 3 d’octubre es va celebrar a Barcelona. Durant el matí de mobilitzacions es va guillotinar una fotografia del rei Felip VI i hi apareixia un cap de porc a terra amb una corona.

L’advocada de Vox, Marta Castro, assegura en el seu escrit que la guillotina era de color groc, “com a representació del moviment independentista a Catalunya”. “A més, a la corona es podia llegir en català ‘ni oblit ni perdó’ en al·lusió al discurs realitzat pel cap de l’Estat” després del referèndum d’octubre de 2017. Així mateix ressalta que a l’altra cara de la corona s’hi podia llegir “el teu destí, Borbó“.

En la denúncia s’explica el “clar afany de menystenir la imatge del Rei d’Espanya” i de “crear i expandir en l’ambient social la idea de propagar odi cap a aquesta institució i, per tant, a la Constitució“. “Romandre impassibles davant el greuge dels nostres símbols nacionals i constitucionals per intentar destruir-los seria transigir amb la comissió d’un delicte”, clou la denúncia.

Més informació

Nou comentari