Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Valls votarà a favor dels pressupostos tot i criticar que ERC “marqui l’agenda”
  • CA

El líder del grup municipal de Bcn pel Canvi a l’Ajuntament de Barcelona, ​​Manuel Valls, ha acusat aquest dilluns l’alcaldessa Ada Colau i el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, de pactar amb ERC el pressupost municipal de 2021 “en clau electoral”. “La fotografia d’ahir de la presentació de l’acord del Pressupost, precipitada, no era la de l’acord i la unitat: era la fotografia d’un veto a aquells que els incomoden. El missatge va ser clar. Per a alguns, el més important és la campanya electoral”, ha dit en roda de premsa al costat de la regidora Eva Parera.

Valls ha destacat la feina que ha fet el seu partit per arribar a acords i consensuar els comptes i les ordenances fiscals per a 2021, de les quals ha dit que porten el seu segell, i ha lamentat que en la presentació de l’acord del Pressupost d’aquest diumenge només estigués ERC, representat pel seu líder, Ernest Maragall.

Per això ha dit que li preocupa que “ERC marqui l’agenda i els temps de el govern municipal perquè és un partit clarament incapaç d’anteposar el benestar dels ciutadans a les seves aspiracions electorals”. Ha criticat que Colau “viu captiva d’un estret marc mental i només pot pensar en uns pressupostos progressistes”, i creu que l’equip de Govern hauria d’entendre que hi ha un altre camí possible i unes majories alternatives.

“La por de Colau és que se li recordi el pecat original. Però va ser així, recordarà tota la seva vida el que va ser creuar la plaça Sant Jaume aquell dia”, ha dit amb referència a la investidura de l’alcaldessa, que va comptar amb el suport de Valls.

El PSC ha “baixat el cap”

També ha carregat contra PSC, de qui ha dit que ha baixat el cap sense lideratge: “Ha baixat el cap una vegada més i ha preferit la comoditat de tripartit. Ha optat per anar de la mà d’ERC, i no d’aquells que poden donar estabilitat i fiabilitat”.

Tot i les crítiques, Valls i Parera han anunciat que en el ple municipal d’aquest divendres votaran a favor del pressupost municipal perquè considera que els barcelonins necessiten que els seus representants “estiguin a l’altura” i s’abstindran en la votació de les ordenances fiscals .

Preguntat per si continuarà a l’Ajuntament de Barcelona o si tornarà a la política francesa, Valls ha evitat revelar les seves intencions de futur i s’ha limitat a dir: “Sóc aquí”.

Més notícies
Manuel Valls en un moment de l'entrevista / Jordi Play
Valls descarta un acord amb el PPC per al 14-F
Notícia: Valls descarta un acord amb el PPC per al 14-F
Comparteix
El regidor creu que molts constitucionalistes "estan orfes" de partit en les eleccions al Parlament
Manuel Valls, en una imatge d'arxiu de 2019 / Europa Press
Valls arrossega Colau i Collboni a deixar-se aconsellar per l’Ibex
Notícia: Valls arrossega Colau i Collboni a deixar-se aconsellar per l’Ibex
Comparteix
El govern municipal accepta crear una mesa amb les 15 grans empreses que més ocupació generen

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa