Manuel Valls ha aconseguit aprovar al plenari d’aquest divendres una proposició per apropar el govern municipal a les grans empreses de l’Ibex. Comuns i socialistes han donat suport a una moció que suggeria “constituir una taula de treball amb les 15 empreses que més ocupació generen a Barcelona” per tal que aquestes aconsellin a l’Ajuntament com crear llocs de feina des de les competències municipals. El compromís adoptat és convocar-les abans que acabi el mes de gener i presentar els resultats durant el primer trimestre de 2021.

Fonts de Barcelona pel Canvi detallen que no han confeccionat cap llista, sinó que l’haurà de fer el govern municipal a partir de les dades actualitzades de 2020. No descarten ampliar a 20 el nombre d’empreses convocades, com afirmen que prefereix el bipartit. Tot i així, preveuen que hi haurà segur corporacions de l’Ibex35 com les constructores ACS i FCC i diverses entitats bancàries, així com marques enfocades al gran consum, com Seat, Nissan, Mercadona o Puig.

La proposició s’ha aprovat amb els vots a favor del partit proposant, de Cs i PP i dels dos socis de govern, que ha negociat amb BpC el calendari de l’acció. Per contra, JxCat s’ha abstingut i ERC hi ha votat en contra, al·legant que la gran generadora de llocs de treball és la petita i mitjana empresa i que la tradició històrica del consistori ha estat prioritzar-la en les polítiques públiques. El tinent d’alcaldia Jaume Collboni ha defensat que el govern “vol escoltar a tothom”, tant a petites com grans empreses.

Nou comentari

Més notícies
El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, en imatge d'arxiu / ACN

Barcelona injecta 10 milions d’euros a fons de capital risc per finançar startups

El consistori admet que desconeix quants diners recuperarà i que tampoc podrà escollir les beneficiàries
Taüts preparats al tanatori de Collserola pel grup Mémora / Europa Press (David Zorrakino)

Un jutjat desencalla finalment la privatització de Serveis Funeraris de Barcelona

L'Ajuntament podrà treure's finalment de sobre l'últim 15% de les accions municipals d'un operador mixt que va néixer als anys 90
L'alcaldessa Ada Colau i el primer tinent d'alcaldia Jaume Collboni, en imatge d'arxiu / David Zorrakino (Europa Press)

Colau i Collboni demanen fer boicot a Amazon i comprar al comerç de proximitat

L'Ajuntament recorda que les grans plataformes "no paguen tots els impostos" ni aporten "valor afegit"
Línia d'embalatge de paquets del centre logístic d'Amazon del Prat / ACN - Jordi Pujolar

Anticapitalisme de saló

Colau i Collboni ens demanen que fem boicot a Amazon sense haver fet primer els deures municipals sobre la tributació del comerç electrònic