Valls arrossega Colau i Collboni a deixar-se aconsellar per l’Ibex

El govern municipal accepta crear una mesa amb les 15 grans empreses que més ocupació generen

Manuel Valls ha aconseguit aprovar al plenari d’aquest divendres una proposició per apropar el govern municipal a les grans empreses de l’Ibex. Comuns i socialistes han donat suport a una moció que suggeria “constituir una taula de treball amb les 15 empreses que més ocupació generen a Barcelona” per tal que aquestes aconsellin a l’Ajuntament com crear llocs de feina des de les competències municipals. El compromís adoptat és convocar-les abans que acabi el mes de gener i presentar els resultats durant el primer trimestre de 2021.

Fonts de Barcelona pel Canvi detallen que no han confeccionat cap llista, sinó que l’haurà de fer el govern municipal a partir de les dades actualitzades de 2020. No descarten ampliar a 20 el nombre d’empreses convocades, com afirmen que prefereix el bipartit. Tot i així, preveuen que hi haurà segur corporacions de l’Ibex35 com les constructores ACS i FCC i diverses entitats bancàries, així com marques enfocades al gran consum, com Seat, Nissan, Mercadona o Puig.

La proposició s’ha aprovat amb els vots a favor del partit proposant, de Cs i PP i dels dos socis de govern, que ha negociat amb BpC el calendari de l’acció. Per contra, JxCat s’ha abstingut i ERC hi ha votat en contra, al·legant que la gran generadora de llocs de treball és la petita i mitjana empresa i que la tradició històrica del consistori ha estat prioritzar-la en les polítiques públiques. El tinent d’alcaldia Jaume Collboni ha defensat que el govern “vol escoltar a tothom”, tant a petites com grans empreses.

Més informació

Nou comentari