Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Valls vol mantenir la clau de la majoria amb Barceló de crossa externa
  • CA

Malgrat el veto del secretari municipal, Marilén Barceló podrà treballar a les ordres de Barcelona pel Canvi i actuar de facto com a tercera electa del grup que Manuel Valls encara encapçala a l’Ajuntament. Tot i que formalment estigui obligada a figurar com a regidora no adscrita i quedar fora de les files de Barcelona pel Canvi, Barceló se sotmetrà a la disciplina de la formació i votarà igual que Valls i Eva Parera als plens, expliquen portaveus del partit de l’exprimer ministre francès al TOT Barcelona. En aquest sentit, l’informe que, atenent-se a la normativa, impedeix que la regidora transiti a mig mandat des de Cs no avorta l’operació que Valls perseguia amb el moviment de peces: amb Barceló com a crossa externa, Barcelona pel Canvi atresora 3 vots, just els que el bipartit de comuns i PSC ha de negociar en cada consell plenari per no sortir derrotat a les votacions.

“Existia una majoria alternativa i ara és real”, diuen a mode de consigna a Barcelona pel Canvi. Si el seu suport ja va resultar decisiu per investir Ada Colau i impedir que Ernest Maragall es convertís en alcalde, l’equip de Valls pretèn recuperar visibilitat ara, a l’equador del mandat, oferint-se al govern municipal com a soci alternatiu a ERC. L’estratègia de Barcelona pel Canvi no passa tant per convèncer Colau –és coneguda la incomoditat de l’alcaldessa a l’hora de confraternitzar amb Valls–, sinó que mira més aviat de pressionar el PSC per erosionar els ponts d’entesa entre el bipartit i els republicans, claus per acordar els pressupostos i les mesures progressistes de rellevància.

Si bé Jaume Collboni no menysprea públicament Valls i ha admès que va negociar amb ell perquè Colau continués d’alcaldessa a canvi d’apartar l’Ajuntament del procés independentista, el tinent d’alcalde socialista ha reiterat aquesta setmana que els republicans seguiran sent l’interlocutor habitual del govern. Una altra cosa serà veure si Barcelona pel Canvi és capaç de mantenir la capacitat de seduir l’executiu municipal fins a 2023, quan s’esgota el mandat. La propera marxa de Valls del consistori per tornar a viure a França reobrirà com queda la configuració dels grups de Cs i Barcelona pel Canvi, que van presentar-se sota una mateixa candidatura a les municipals de 2019. Per ordre de llista, li correspon ingressar a l’Ajuntament a Óscar Benítez, un independent fitxat per Valls.

Cap sorpresa amb l’informe

“Ara Cs ha perdut un vot i nosaltres n’hem guanyat un”, sintetitzen a Barcelona pel Canvi, que afirmen que Barceló treballarà conjuntament les propostes per a les comissions municipals i pel proper ple amb la resta del grup. Sí queda per aclarir entre la formació i la secretaria de l’Ajuntament si Barceló farà ús del temps d’intervenció que li correspon al consell plenari –en tindrà dret com a regidora no adscrita– i si compareix a les comissions al marge de Barcelona pel Canvi.

El partit de Valls assegura que l’informe del secretari no els ha agafat per sorpresa. Creuen que la secretaria municipal ha optat per cobrir-se les espatlles i evitar obrir un precedent que facilités que un càrrec electe transiti d’un grup polític a un altre a mig mandat. En tot cas, la formació insisteix que vol Barceló a les seves files i que la regidora valorarà l’opció de recórrer contra el dictamen del secretari.

Amb Barceló s’ha integrat també un exassessor de Cs, Eloy Valdecantos, a l’equip de Barcelona pel Canvi. Fonts municipals aclareixen que, en aquest cas, res no impedeix el canvi i que els regidors no adscrits tenen dret a disposar d’un assessor.

Més notícies
El líder del PP a Barcelona, Josep Bou, fent un discurs / ACN
Bou aposta una llista unitària de la dreta a les municipals del 2023
Notícia: Bou aposta una llista unitària de la dreta a les municipals del 2023
Comparteix
El regidor vol que Cs i BCN Canvi se sumin als populars a les pròximes eleccions
Els Mossos i la Guàrdia Urbana han desmantellat dos pisos on es venia droga / CME
Susana Gallardo, dona de Manuel Valls, atracada a Sant Gervasi
Notícia: Susana Gallardo, dona de Manuel Valls, atracada a Sant Gervasi
Comparteix
Li han arrencat un rellotge del canell i han fugit amb una moto

Comentaris

  1. Icona del comentari de: en fi a juny 10, 2021 | 13:45
    en fi juny 10, 2021 | 13:45
    totes les mosques a la mateixa porqueria

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa