Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El reglament impedeix a Marilén Barceló sumar-se al grup de Valls i serà regidora no adscrita

La Secretaria General de l’Ajuntament de Barcelona impedirà que l’exregidora de Cs Marilén Barceló s’integri al grup de Barcelona pel Canvi, liderat per Manuel Valls. Així, i citant normativa estatal i local, i jurisprudència del Tribunal Constitucional, el secretari general, Jordi Cases, i el seu adjunt, Francesc Xavier Sánchez, determinen que quan un regidor abandona un grup municipal passa a ser regidor no adscrit, i en cap cas es pot integrar en un altre grup municipal o crear-ne un de nou. Així, Barceló, que va abandonar el grup i es va donar de baixa del partit el 31 de maig, quedarà com a regidora independent de qualsevol altre grup, malgrat que Barcelona pel Canvi havia demanat la seva incorporació al grup. El grup de Ciutadans es quedarà ara amb tres regidors: Luz Guilarte, Paco Sierra i Celestino Corbacho.

Barcelona pel Canvi seguirà amb Manuel Valls i Eva Parera. L’informe de la Secretaria General recorda que els dos grups es van presentar junts a les eleccions, però ja abans de constituir-se es van separar. Des d’aleshores cap dels seus regidors pot passar d’un grup a un altre. Marilén Barceló, fins ara coordinadora de Cs a Barcelona, havia sol·licitat l’adscripció a BCanvi, amb qui va concórrer en coalició a les eleccions municipals de 2019 anant de número 6 a la llista. Les seves àrees de treball al consistori han estat, sobretot, relacionades amb el sector educatiu, social i sanitari.

A través d’una piulada a Twitter, Barceló va explicar que els motius tenen a veure amb “qüestions internes que els responsables del partit coneixen des de fa més d’un any i que no han solucionat“, va dir. “Quan hi ha un problema, per difícil que sigui, s’ha d’arreglar, però aquesta vegada no ha estat possible”, assegurava. En aquest sentit, apuntava que seguirà treballant per la ciutat i, afegia que desitja “tornar-se a trobar amb companys, amics i militants” del partit amb qui encara comparteix “valors”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a juny 09, 2021 | 17:58
    ciutadà juny 09, 2021 | 17:58
    He vist femers infinitament més nets que tot aquest podrimener.
  2. Icona del comentari de: en fi a juny 10, 2021 | 08:54
    en fi juny 10, 2021 | 08:54
    oh pobreta, quin greu. Ara té delicte que el manuel vals, que estar actuant d'una manera molt irresponsable, com a regidor, segurament amb el beneplàcit de la frau kolau, els vots gratuïts tenen molt poder, se li permeti exercir encara a dia d'avui com a tal

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa