La regidora i secretària general de Barcelona pel Canvi, Eva Parera, ha explicat que la seva formació va oferir els seus vots al PSC de Jaume Collboni per evitar un govern independentista a la ciutat la mateixa nit electoral del 26 de maig del 2019. Parera també ha confirmat que no van pactar amb l’alcaldessa i líder dels comuns, Ada Colau. Ho ha dit en el marc d’una ronda d’entrevistes d’Europa Press als líders dels grups municipals de l’Ajuntament de Barcelona amb motiu de l’equador de l’actual mandat.

Parera ha reconegut que van trucar els socialistes la mateixa nit electoral per a avisar-los que hi havia una alternativa a un govern liderat per ERC, després que Collboni admetés aquest dijous que ell sí havia pactat amb el líder del partit, Manuel Valls. Ha detallat que en aquesta trucada els van traslladar que estaven disposats a fer costat a un govern de comuns i socialistes i que no demanaven res a canvi, únicament dues condicions: “ser contundents contra l’independentisme i contra els populismes dels comuns”.

“No parlem amb els comuns. No parlem amb Colau”, ha assegurat Parera, que considera que, després d’aquesta trucada, comuns i socialistes sí que van negociar entre ells per a traslladar a BCN Canvi que havien arribat a un acord. “Havíem d’anar a la votació sabent si hi havia un acord de govern entre ells, per a no trobar-nos que donàvem els vots a Colau i feia un govern amb ERC. No ens immolarem perquè després acabin fent un pacte amb ERC i els fiquin dins del govern”, ha argumentat. Després de dos anys de legislatura municipal, Parera ha admès que ho tornarien a fer “sense pensar-s’ho” amb la condició d’evitar un govern independentista i ha assegurat que mai s’han penedit d’això malgrat les conseqüències i les crítiques que han rebut.

Renúncia de Valls

Sobre la pròxima renúncia de Valls a la seva acta de regidor a l’Ajuntament, ha expressat que l’ex primer ministre francès té el deure polític i moral de participar en les eleccions presidencials de França –que se celebren en 2022 i ha lamentat que hagi “costat molt d’entendre que ell té una doble agenda, que és la d’ex primer ministre i la de regidor”.

Ha assegurat que Valls està més còmode fent política a França i ha defensat que ha mantingut el seu compromís amb la ciutat durant aquests dos anys: “Tothom valora que marxa, però ningú valora que s’hagi quedat fins ara. M’agradaria veure quants ex primers ministres d’una gran potència com és França es queden en un grup de dos, últims a l’Ajuntament, i continuen mantenint-se en el càrrec”.

Així i tot, Parera no ha concretat en quin moment Valls farà pública la seva renúncia i ho ha condicionat al seu paper en les presidencials franceses: “En funció de la decisió que prengui decidirà que ho deixa ja o que es queda durant un temps o que es queda només a mitja jornada”, ha opinat. Davant aquesta situació, ha anunciat que serà ella qui es presenti a les eleccions municipals de 2023 i lideri una nova etapa del partit, el qual estan modificant i ampliant amb l’objectiu de consolidar-lo i fer el salt a la política autonòmica i fins i tot presentar-se “a les europees si convé”.

Balanç del mandat

Parera no fa un balanç positiu d’aquests dos primers anys de mandat perquè diu que hi ha hagut “un lliurament absolut a una política molt còmoda, que era la del tripartit de facto”, encara que ara veu un canvi en el PSC, que intenta marcar un perfil més propi més enllà de les polítiques dels comuns, en les seves paraules.

Amb relació a la gestió municipal de la pandèmia, ha destacat el paper i la utilitat de Barcelona Activa, i el posicionament de l’executiu local davant la situació de les residències, encara que ha lamentat una mala gestió en general perquè creu que “hi ha una mentalitat de convertir una capital europea en un poble molt provincià”, i ha criticat que hagin fet una moratòria d’impostos fins a 2022.

Enfront d’aquests dos anys que queden de mandat, Parera ha explicat que estan intentant acostar-se al PSC “per a poder treballar conjuntament i fer-los veure que hi ha una majoria alternativa fora d’ERC que els pot presentar propostes des de la lleialtat per fer créixer Barcelona”. Així mateix, espera aglutinar diferents forces “per programa electoral, per ideologia i per manera d’entendre la política” per a no disgregar el vot i per a evitar un hipotètic govern dels comuns, ERC i la CUP, malgrat que no creu que Colau torni a repetir uns resultats com els de 2019.

Comentaris

  rd Maig 30, 2021 | 13:58
  colaua mentidera botiflera comuna i pudenta
  41
  34
  Respon
  Ricard Maig 30, 2021 | 15:15
  Parera es insultant. Segons ella hem d'agrair a Valls que s'hagi rebaixat a ser regidor a Barcelona essent un personatge tan important a França. Més despreci als barcelonins crec que és impossible, encara són totalment coherents que tenint en compte que aquests individus tenen com a objectiu mantenir-nos esclaus dels castellans. I a un esclau s'el desprecia, per definició. Per confessar més despreci ja no venia d'aquí.
  Heil COLAU,ARRIBA ESPAÑA Maig 30, 2021 | 17:03
  Colau una racista com cal, pobre gitanos.
  ciutadà Maig 30, 2021 | 19:21
  Val més parlar de putes que de política. És molt més honest.
   L'OBSERVADOR ASTORAT Maig 30, 2021 | 19:47
   Pas une goutte de sang français, je sais pas. Mais pas une goutte de sang cataláne, c'est bien, sur. Dit “l'avi“ Magí !!!

Nou comentari