Collboni reconeix que va “negociar” amb Valls els vots per la investidura de Colau

El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha reconegut que després de les eleccions municipals del 2019 va “negociar” amb Manuel Valls els vots que necessitava Colau per ser investida alcaldessa a canvi que “a Barcelona hi hagués un govern de coalició amb el PSC que no estigués condicionat pel Procés”. En una entrevista amb Gemma Nierga, Collboni ha assegurat que espera guanyar les eleccions del 2023 per ser alcalde.

El líder socialista ha matisat que el seu pacte amb Valls només incloïa la investidura i ha reconegut que no li “estranya” la decisió de l’ex primer ministre francès de deixar el seu càrrec de regidor. “El seu projecte no va reeixir i és un avís per a la gent que vulgui fer paracaigudisme a Barcelona”, ha dit sense voler concretar si es referia a algun polític en concret. “Per ser alcalde has de conèixer la ciutat i la gent t’ha de conèixer”, ha defensat.

Ciutadans de primera

En relació a la reunió que avui mantindran l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, Collboni ha desitjat que sigui un primer pas perquè els “ciutadans de Barcelona siguin tractats com catalans de primera”. El líder del PSC considera que en qüestions com l’habitatge públic o la salut la Generalitat històricament ha deixat de banda la capital catalana confiant que el consistori es faria càrrec de tot i ha considerat un greuge la falta d’inversió a la ciutat.

Collboni també ha volgut relativitzar la decisió unilateral del Consell d’Administració del Port de Barcelona per tirar endavant la concessió a l’Hermitage malgrat l’oposició del govern municipal, que demanava més temps per estudiar l’última proposta. El primer tinent d’alcaldia ha assegurat que l’arribada de l’Hermitage a la Barceloneta serà un “revulsiu per la ciutat”, però ha reconegut que no “s’ha gestionat bé”, ja que fa vuit anys que el projecte està sobre la taula i s’ha “embolicat molt des del punt de vista jurídic”.

Tot i les diferències amb els comuns sobre el projecte, Collboni ha recordat que “reeconomitzar el centre de Barcelona no és incompatible amb tenir més oferta cultural” i ha celebrat que la nova proposta, que inclou la participació del Gran Teatre del Liceu, és “més local, més cultural i té més vincle amb les arts escèniques”, virtuts que, en la seva opinió, haurien de convèncer els seus socis de govern. “Tenim dos perquè ens presentin els detalls del projecte i l’Ajuntament el pugui validar”, ha conclòs.

Comentaris

  Eulàlia Maig 27, 2021 | 09:51
  Senzillament AMORALS, INDIGNES !!!
  manel Maig 27, 2021 | 09:56
  Pura rata feixista que volia seguir vivint del cuento.
  Sara Maig 27, 2021 | 10:09
  Un feixista espanyol fent de feixista espanyol anticatalà. Res de nou.
  mala peça Maig 27, 2021 | 10:28
  cap sorpresa culboni, és el que té ser fill polític del miguel izeta, de fatxa a fatxa, de culboni a manuel vals, i perjudico a la democràcia, tot el que faci falta per anar en contra de Catalunya, anchas castillas, a por ellos, perquè hem dona la gana. Deu ser el que té a participar en actes i assistir a manifestacions de suciedad incivil anticatalana, o com a fundador del tripartido del 155,
  Ho estem pagant molt car, Barcelona està trinxada, i més que ho estarà Maig 27, 2021 | 10:42
  entre feixistes s'entenen a la perfecció, i a més, les ganes de destrossar Barcelona encara els uneix més.
  RAMON A Maig 27, 2021 | 10:51
  Al final tots els borts es troben
  Ricard Maig 27, 2021 | 10:56
  A Colau no li cal ni negociar. Els racistes anticatalans ja ho fan per ella. Cinisme disparat.
  ton c. Maig 27, 2021 | 10:57
  que diu ara sr. Collboni,m i que més hi van negociar, ho sabrem algún día, pocasolta.
  Tenim memòria Maig 27, 2021 | 12:12
  Ai ! Ara ja han passat dos anys i ho pot confessar... Els botiflers no se'n sortiran amb la seva, no ens mantindran a la força dins del jou espanyol. De moment el renegat Valls, botifler a sou, ja ha hagut de tornar a París amb la cua entre cames... i amb els diners que l'espanyolisme li ha pagat de manutenció durant el sojorn a Barcelona. No era el soleturisme que deia que el catalanisme era de "burgesos" ? Fart de tantes aixecades de camisa des de l'espanyolisme i el botiflerisme nostrat.
  inocent Maig 27, 2021 | 12:54
  Que volias anar al ball amb ell a Paris.
   odisea Maig 27, 2021 | 14:18
   Molt bo ,como me rei.saludos.
  Ferran Maig 27, 2021 | 14:30
  Lo que quería el Valle era encontrar una mantenedora para evitar la chapa diaria.
  Gae Pink Maig 27, 2021 | 16:19
  Vamó a ve, gente. No se va a pactar con Valls, estamos locos o qué ?

Nou comentari