Manuel Valls ha de seguir el ple de l’Ajuntament de Barcelona des de casa seva a París, on està confinat degut a les restriccions imposades pel govern francès per frenar la propagació del coronavirus i que inclou un confinament total de la població. Fonts de Barcelona pel Canvi han assegurat al TOT Barcelona que Valls alterna la seva presència als plens amb l’altre regidora del grup, Eva Parera, ja que la pandèmia ha obligat a restringir l’assistència física als plens municipals.

El confinament de primavera tampoc el va passar a Barcelona. L’estat d’alarma el va enganxar justament a Menorca, on la seva dona té un xalet i on es va casar la parella l’estiu de 2019. També aleshores la seva ubicació fora de la ciutat de la que és regidor va conèixer-se arran de la connexió a distància al plenari.

En les últimes setmanes Valls ha intensificat la seva agenda francesa en un intent d’apropar-se personal i políticament al president francès, Emmanuel Macron. Les seves aparicions als mitjans francesos són cada vegada més habituals, tot i que de moment no s’ha plantejat deixar el seu escó a Barcelona. “No li ha arribat cap proposta que li hagi semblat interessant, però un dia pot passar i si fos així no tindria sentit que es quedés aquí fent de regidor”, explicaven fa un dia fonts del partit.

Mentre no arriba una bona oferta, Valls cultiva “la seva agenda d’exprimer ministre” i el seu “predicament en temes d’antiterrorisme i jihadisme”. És a dir, Valls mira a França i es deixa estimar pels mitjans de comunicació gals, que li donen molts més minuts i línies que els espanyols. Fa uns dies va fer unes polèmiques declaracions en les quals assegurava que el català i el basc fomenten el separatisme i que si depengués d’ell no permetria el seu ensenyament a les escoles franceses.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa