Manuel Valls considera que el basc i el català fomenten el separatisme

El regidor barceloní segueix amb la seva campanya per acostar-se a Macron

Manuel Valls ha assegurat en una entrevista amb una televisió francesa que el català i el basc a l’escola fomenten el separatisme. Ha rebutjat l’estudi de les llengües minoritàries de França perquè segons ha dit literalment, com es pot escoltar en un vídeo difós a les xarxes, a Espanya “al voltant de la llengua, en especial del català i el basc, hi ha una lògica sectària, d’exclusió i d’expulsió que són inquietants”.

El regidor barceloní, que fa mesos que intenta un acostament personal i polític al president de França, Emmanuel Macron, ha respost amb claredat a la presentadora que li ho preguntava: si ho decidís ell, no permetria que s’ensenyessin les llengües regionals a l’escola francesa. Segons l’ex primer ministre francès, són una amenaça per la “unitat republicana”. “La república és unitat i unicitat i és una llengua: el francès”, ha dit.

Valls ha explicat que parla en català amb la seva dona, la seva mare i alguns amics i ha concedit que “cal mantenir les llengües regionals”. Ara bé, a l’escola pública no les vol. És contrari a ensenyar-les als col·legis perquè estan “lligades al separatisme” i creen “fractura entre independentistes i unionistes”. No obstant, ha justificat el model vigent a l’Estat espanyol perquè té una “construcció històrica diferent” a la francesa.

Més informació

Comentaris

  Rafel Aragonès Fort 27/10/2020 7:06 pm
  Considero que el francès no s'hauria d'ensenyar a les escoles: fomenta el colonialisme, el centralisme i la ingestió desmesurada de mantega.
  Rafel Aragonès Fort 27/10/2020 7:09 pm
  "Una lògica sectària, d’exclusió i d’expulsió que són inquietants”. Perdoni, mr. Valls, no és aquesta la lògica que ha mentat l'estat-nació francès des dels temps de Lluís XIV. No va ser vostè qui, en nom de la RF, va expulsar ciutadans de la Unió Europea del país només per què eren diferents?
  Rafel Aragonès Fort 27/10/2020 8:46 pm
  Senyor Valls: Albert Boadella, fundador del partit pel qual es va presentar vostè a les municipals, deia que el nacionalisme és com els pets: ningú considera que els pets propis facin pudor. Per la meva part, afegiria que els pets del nacionalisme francès (tant excloent com qualsevol altre nacionalisme, o més) són especialment pudents, per culpa de la mantega, ja se sap.
  Anònim 27/10/2020 8:48 pm
  Suposo que als habitants de Mururoa els van deixar escollir: o la bomba atòmica o un pet del sr. Valls.

Nou comentari