Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Valents acusa Colau de “banalitzar les drogues” amb publicitat
  • CA

Valents ha acusat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de menystenir les problemàtiques sobre el consum de drogues. Ho diu a partir d’uns cartells publicitaris sobre Spannabis, la “major fira del cànnabis del món”, com sostenen els organitzadors de l’esdeveniment, que va tenir lloc al març a Cornellà de Llobregat. “Permetre aquest tipus de publicitat contribueix a banalitzar les drogues entre els més joves”, assegura Eva Parera, presidenta del partit i regidora a l’Ajuntament.

El grup municipal, sorgit a partir de les desavinences amb Ciutadans, quan a les anteriors eleccions municipals van confluir sota la marca Barcelona pel Canvi i el lideratge de l’exprimer ministre francès Manuel Valls, demana a Colau que retiri aquesta publicitat de les marquesines que es veuen en algunes estacions del metro, com passa a la parada Liceu de l’L3 o als autobusos municipals, segons diu la formació.

Barcelona, líder a Europa en consum de marihuana

Barcelona és líder a la Unió Europa (UE) en consum de marihuana, segons l’anàlisi de les aigües residuals. Tant és l’ús d’aquesta droga que triplica els valors de la segona ciutat, Amsterdam (Països Baixos). Els divendres i els dissabtes són els dies predilectes dels residents a la capital, mentre que els dimarts i dijous és quan es registren els indicadors més baixos. Després de Barcelona i Amsterdam, les ciutats on es detecten presències notables d’aquesta substància són Ljubljana (Eslovènia), Zagreb (Croàcia), Karlovy Vary (República Txeca) i París (França).

Tenint en compte l’evolució anual, des de 2019 s’ha disparat un 320% el consum els caps de setmana, tenint en compte les mostres recollides a les aigües residuals de la ciutat, tal com indica l’Agència Europea de les Drogues (EMCDDA, per les seves sigles en anglès).

La cocaïna, la droga més consumida

De totes maneres, el cannabis no és la droga més consumida a la capital catalana, sinó que ho és la cocaïna. De totes maneres, aquí Barcelona descendeix posicions i se situa com la vuitena ciutat de la UE on més ús es fa d’aquesta droga, per darrere d’Anvers (Bèlgica), Sankt Gallen (Suïssa), Amsterdam (Països Baixos), Zuric (Suïssa), Brussel·les (Bèlgica), Brístol (Regne Unit) i Basilea (Suïssa). Quant al consum d’altres substàncies estupefaents, com amfetamina, metamfetamina i MDMA Barcelona se situa en valors més baixos.

En l’estudi de la EMCDDA s’han analitzat les aigües residuals de 45 milions de persones de 75 ciutats europees de 25 països. El que s’ha detectat és, de forma generalitzada, un augment del consum de quatre de les cinc drogues analitzades. L’única que registra un descens és l’MDMA, també dit èxtasis. “La cocaïna, encara sent la droga més important a les ciutats d’Europa occidental i meridional, es troba cada vegada més a les ciutats d’Europa oriental”, destaca l’organisme, en un comunicat. “De la mateixa forma, la metamfetamina, històricament concentrada a Txèquia i Eslovàquia, es troba ara a ciutats de tota Europa”, afegeix.

Més notícies
Agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos, durant l'escorcoll a una associació cannàbica a Ciutat Vella / CME
Confiscades llaminadures de cànnabis en una batuda antidroga a Barcelona
Notícia: Confiscades llaminadures de cànnabis en una batuda antidroga a Barcelona
Comparteix
Tres detinguts en l'escorcoll d'una associació cannàbica de Ciutat Vella
La Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d'Esquadra detenen tres persones per tenir 600 plantes de marihuana a Horta-Guinardó / Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra
Detingudes 3 persones per tenir 600 plantes de marihuana a Horta-Guinardó
Notícia: Detingudes 3 persones per tenir 600 plantes de marihuana a Horta-Guinardó
Comparteix
Acumulaven 2.000 euros en metàl·lic i la policia talla la llum, per evitar un incendi
Planta de marihuana / Ariadna Escoda (ACN)
Barcelona, líder a Europa en consum de marihuana
Notícia: Barcelona, líder a Europa en consum de marihuana
Comparteix
La capital catalana triplica Amsterdam, la segona ciutat amb més quantitat d'aquesta droga
Detenció d'un traficant perillós MOSSOS
VÍDEO |  Detingut en un hotel de Gràcia un traficant internacional molt perillós
Notícia: VÍDEO |  Detingut en un hotel de Gràcia un traficant internacional molt perillós
Comparteix
La policia alemanya havia emès una alerta als cossos policials

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa