Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, líder a Europa en consum de marihuana
  • CA

Barcelona és líder a la Unió Europa (UE) en consum de marihuana, segons l’anàlisi de les aigües residuals. Tant és l’ús d’aquesta droga que triplica els valors de la segona ciutat, Amsterdam (Països Baixos). Els divendres i els dissabtes són els dies predilectes dels residents a la capital, mentre que els dimarts i dijous és quan es registren els indicadors més baixos. Després de Barcelona i Amsterdam, les ciutats on es detecten presències notables d’aquesta substància són Ljubljana (Eslovènia), Zagreb (Croàcia), Karlovy Vary (República Txeca) i París (França).

Tenint en compte l’evolució anual, des de 2019 s’ha disparat un 320% el consum els caps de setmana, tenint en compte les mostres recollides a les aigües residuals de la ciutat, tal com indica l’Agència Europea de les Drogues (EMCDDA, per les seves sigles en anglès).

De totes maneres, el cannabis no és la droga més consumida a la capital catalana, sinó que ho és la cocaïna. De totes maneres, aquí Barcelona descendeix posicions i se situa com la vuitena ciutat de la UE on més ús es fa d’aquesta droga, per darrere d’Anvers (Bèlgica), Sankt Gallen (Suïssa), Amsterdam (Països Baixos), Zuric (Suïssa), Brussel·les (Bèlgica), Brístol (Regne Unit) i Basilea (Suïssa). Quant al consum d’altres substàncies estupefaents, com amfetamina, metamfetamina i MDMA Barcelona se situa en valors més baixos.

En l’estudi de la EMCDDA s’han analitzat les aigües residuals de 45 milions de persones de 75 ciutats europees de 25 països. El que s’ha detectat és, de forma generalitzada, un augment del consum de quatre de les cinc drogues analitzades. L’única que registra un descens és l’MDMA, també dit éxtasi. “La cocaïna, encara sent la droga més important a les ciutats d’Europa occidental i meridional, es troba cada vegada més a les ciutats d’Europa oriental”, destaca l’organisme, en un comunicat. “De la mateixa forma, la metamfetamina, històricament concentrada a Txèquia i Eslovàquia, es troba ara a ciutats de tota Europa”, afegeix.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: BCN POCILGA COLAU a març 17, 2022 | 16:14
    BCN POCILGA COLAU març 17, 2022 | 16:14
    Colau, droga i okupes subvencionats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa