Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trias promet “dignificar” el pessebre de Nadal

El candidat de Junts, Xavier Trias, ha dit aquest matí en un míting que promet “dignificar” el pessebre de Nadal de la plaça de Sant Jaume. L’acte ha tingut lloc al centre d’Arts Digitals de Barcelona IDEAL, on Trias ha presentat propostes en l’àmbit de la cultura, entre les quals destaquen la promoció dels museus de la ciutat i la defensa del català. Des del seu punt de vista, l’Ajuntament “no ha fet la cultura del país”. “Això ho fan els promotors i els artistes”, ha afegit i, alhora, ha reivindicat el paper dels promotors. Tanmateix, Trias ha catalogat d'”escàndol” que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, doni subvencions culturals a “amiguets” i s’ha compromès a “ajudar a tothom, siguin del color que siguin”. “Estem disposats a rebre a tothom”, ha insistit.

D’altra banda, l’alcaldable de Junts ha manifestat que té la intenció de fer sevir la cultura per projectar Catalunya al món i que aquesta sigui “la targeta de presentació” de Barcelona. Pel que fa al turisme, ha afirmat que si guanya les eleccions i torna a ser alcalde, incentivarà “el turisme cultural” i destinarà una part de la recaptació de la taxa turística a “promoure i defensar l’activitat i el patrimoni cultural de la ciutat”.

Potenciar tres museus de Barcelona

En aquesta línia de propostes, Trias ha dit que té la intenció de potenciar tres museus per posicionar Barcelona al món en l’àmbit cultura: el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museu Joan Miró i el Museu Picasso. Paral·lelament, vol tirar endavant el projecte de “La Muntanya dels Museus a Montjuïc”, que preveu l’ampliació del MNAC, i a més, construirà el Museu de la Rumba. Trias també ha mostrat tenir plans per l’avinguda del Paral·lel. La vol “dinamitzar” com a centre d’arts escèniques a l’estil de Broadway, a Nova York, o del West End de Londres.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a maig 26, 2023 | 14:11
    Ricard maig 26, 2023 | 14:11
    O es suprimeis el pessebre nadalenc, per la laïcitat de l'Estat, o es fa com deu mana. El tema del pessebre pot sembla una petitesa, però és un testimoni més de la política de la puta i la ramoneta de l'equip de govern municipal actual de comuns i socialistes.
  2. Icona del comentari de: fat boy a maig 26, 2023 | 17:54
    fat boy maig 26, 2023 | 17:54
    Quins temps quan es proposava implantar el comunisme llibertari i la revolucio social, o al menys derrocar la monarquia i implantar la republica. Ara tot son pessebres i regalar entrades de cine els dimarts als jubilats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa