Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trias buscarà mantenir “bones relacions” amb l’Estat, però no serà “un xai”

La plaça de la Rosa dels Vents, situada al costat de l’Hotel W, ha estat escenari d’un altre acte de campanya del candidat de Junts, Xavier Trias, al qual han acompanyat Victòria Alsina, candidata número 4 de la llista; el doctor Antoni Trilla i l’exconseller d’Economia, Jaume Giró. Un dels fets més destacables és que ha assegurat que si acaba sent alcalde intentarà tenir “bones relacions” amb el govern de l’Estat, però que això no el farà ser “un xai”. “L’obligació és tenir bones relacions, això no vol dir ser un xai. (…) Hem d’exigir respecte i que no ens prenguin el pèl econòmicament amb el finançament”, ha indicat.

L’acte s’ha celebrat per tal de traslladar les propostes de Trias en l’àmbit internacional. En aquest sentit, Giró ha recalcat que cal “rellançar” Barcelona “com a capital econòmica del progrés i el benestar de la Mediterrània” on els “emprenedors i innovadors se sentin còmodes”. En aquest sentit, l’exconseller d’Economia ha parlat de Barcelona com un lloc que “no és només per apassar-hi uns dies, sinó per viure-hi”. Davant d’això, ha posat sobre la taula la necessitat que estigui vinculada “a la recerca, la innovació i l’urbanisme estratègic”.

Propostes en l’àmbit internacional

Algunes de les propostes de Trias en l’àmbit internacional són aconseguir que Barcelona torni a ocupar les primeres posicions dels rànquings de les millors ciutats on viure, estudiar, treballar, invertir o visitar; la creació de Barcelona Internacional, un consorci que buscarà promocionar la Marca Barcelona; i la constitució del Districte Exterior, que actuarà com a punt de trobada entre persones i empreses que s’instal·lin a Barcelona.

En aquest sentit, Trias ha recordat el potencial que té Barcelona, “nosaltres ens ho creiem”, i també la seva vocació d’estar al món, “per competir al món” i d’exercir capital de Catalunya i de la catalanitat. “Això requereix lideratge, i en aquesta ciutat s’ha perdut lideratge, necessitem un canvi, el govern és un desastre, hem de generar una nova il·lusió a la ciutat, amb les idees clares, sabent què farem i com van les coses i canviant les mentalitats”, ha assenyalat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa