Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trias es compromet a ser alcalde només si és la força més votada

El candidat de Junts a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig, Xavier Trias, s’ha compromès a només ser alcalde si és la força més votada: “Ho va fer la senyora Colau, jo no ho faré”, ha assegurat aquest matí durant una roda de premsa a l’ACN fent referència al pacte al qual va arribar l’actual batllessa barcelonina les passades eleccions municipals del 2019. En aquells comicis, el partit polític que va obtenir més vots va ser Esquerra Republicana.

En aquest sentit, però, l’alcaldable de Junts per Barcelona no s’oposa a pactar amb altres forces polítiques, tot i que, segons afirma, no ho faria amb totes. Preguntat per si arribaria a un acord amb el candidat del PP a l’alcaldia, Daniel Sirera, Trias ha remarcat que “sigui el resultat que sigui” no necessita pactar amb els populars “per ser alcalde”. Una afirmació que contradiu les declaracions que va fer la número 6 de la seva llista, Joana Ortega, a TV3 el passat mes d’abril en les quals “no descartava” un pacte amb Sirera: en política no es pot descartar “mai res”, afirmava.

Seguint la línia, el candidat de Junts també ha afirmat que no està en contra de pactar amb el PSC a la Diputació de Barcelona, però que hi influiran molt “les condicions i els acords” als quals puguin arribar: “He tingut una bona relació amb Balmón i amb Marín“, ha expressat sobre l’alcalde de Cornellà i l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, que tots dos són socialistes.

Queixes de mobilitat

Durant la roda de premsa, Xavier Trias també ha aprofitat per denunciar que “el carril bici a la Via Augusta està creant un problema espectacular de trànsit“. Un carril reservat per bicicletes i patinets que va entrar en funcionament el passat 24 d’abril i que es troba entre l’avinguda de la Riera de Cassoles i la plaça Molina, per la qual cosa es va eliminar un carril de circulació de cotxes i motos. Trias creu que “no passa gran cosa” si les bicicletes circulen pel mateix carril que els cotxes, però afegeix que “haurien d’anar pel mig i no pel cantó” perquè així, segons afirma, és més segur.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Fora de joc a maig 15, 2023 | 20:46
    Fora de joc maig 15, 2023 | 20:46
    Queda ben clar que Trias ja té ganes d'acabar la campanya electoral, i de jubilar-se definitivament de la política.
  2. Icona del comentari de: fat boy a maig 15, 2023 | 23:33
    fat boy maig 15, 2023 | 23:33
    Aquest home repapieja, el pobre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa