Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tres carrers evitarien la part més dura del nou pla d’usos de l’Eixample
  • CA

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, ha explicat la proposta del nou pla d’usos de l’Eixample, que ha qualificat com a “eina indispensable” per compaginar el descans veïnal i el comerç de proximitat. L’objectiu principal és “evitar monocultius, activitats descontrolades que afecten greument la convivència”. ERC i Junts ja havien pressionat recentment per tal que la nova normativa fugís del model del carrer d’Enric Granados.

Sanz ha subratllat que, després d’escoltar les necessitats i demandes dels veïns i comerciants -sobretot els de Sant Antoni i el carrer Girona- els Comuns presentaran aquest divendres al Ple un expedient fruit del consens amb les parts implicades.

En aquest sentit, ha explicat que totes les associacions de comerciants s’han pronunciat a favor d’una regulació més estricta en zones tensionades i que l’eix de Sant Antoni vol mantenir el pla sense cap reducció ni rebaixes, igual que succeeix amb l’eix de la Sagrada Família, Nou Eixample i els Encants. En canvi, la gran novetat rau en el fet que des del CorEixample els han demanat que els carrers de Bailén, Bruc i Roger de Llúria quedin exclosos de la regulació més estricta d’aquest nou pla.

El barri de Sant Antoni com a exemple

D’altra banda, Sanz ha tornat a recordar el mateix argument usat en la primera presentació del pla juntament amb el PSC, i és que el barri de Sant Antoni és el que més s’ha recuperat econòmicament després de la Covid, atès que assegura que des de la suspensió de la llicències s’han obert 200 comerços de proximitat i només 9 bars i restaurants. “Deixar fora Sant Antoni de la regulació més restrictiva del pla seria una imprudència”.

La tinenta d’alcaldia ha enviat un encàrrec al PSC, que va votar en contra de la proposta a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat cinc dies després d’haver-la presentat conjuntament, i ha instat totes les forces del consistori a remar de manera conjunta per a l’aprovació del nou pla. “No hi ha excuses, esperem que tothom sigui responsable, no és el pla de cap partit polític sinó la suma de les necessitats d’allò que els ciutadans ens estan demanant”.

Sanz ha alertat que, en cas que el nou pla no s’aprovés, hi hauria el risc que als carrers d’Enric Granados, Consell de Cent o Avinguda Gaudí s’augmentés la petició de noves llicències ja que l’11 de març s’aixeca la suspensió de llicències vigent. Finalment, ha demanat que “ningú sigui temerari” i ha reconegut que aquesta proposta ja ha estat traslladada al PSC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa