Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El nou pla d’usos de l’Eixample obre una esquerda entre els socis de govern
  • CA

Tot just cinc dies després de presentar conjuntament el nou pla d’usos de l’Eixample, que ha de servir per fer compatibles el comerç de proximitat amb el descans veïnal, el PSC ha sorprès tothom votant en contra de la iniciativa a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona.

Laia Bonet, regidora de Mobilitat, ha defensat la posició dels socialistes al·legant que no veu necessària una normativa homogènia per a tot el districte, atès que al seu parer “el monocultiu no és una realitat ni un risc que actualment afecti tot l’Eixample”.

El criteri de la pacificació

En aquest sentit, doncs, creu que la regulació hauria de variar en funció de si els carrers estan pacificats o no i recorda que l’acord inicial preveia una regulació estricta a onze carrers i no pas a 37. “S’ha incorporat una motxilla a última hora”, lamentava en referència a la inclusió del barri de Sant Antoni i l’àrea del voltant del carrer de Girona.

Segons Bonet, la nova regulació no conviuria amb les ja existents sinó que substituiria la normativa actualment vigent dels plans d’usos del carrer Girona i de Sant Antoni. El PSC ha assegurat que té el suport escrit de diverses organitzacions, com ara Barcelona Oberta, Consell de Gremis, Gaudí Shopping, Pelai Centre, Som Sant Antoni, Eix Sagrada Família, Diagonal Boulevard, Coreixample, Foment Comerç, Eix Comercial de Rambla Catalunya i Barcelona Passeig de Gràcia.

Sanz hi veu pressions

L’oposició socialista ha agafat desprevinguda Janet Sanz, que s’ha mostrat sorpresa pel “gir sobtat” del soci de govern municipal. La segona tinent d’alcalde considera que el pacte inicial ja recollia l’aplicació de la normativa estricta als entorns del carrer de Girona i a Sant Antoni. Sanz està convençuda que el canvi de posicionament del PSC obeeix a la pressió exercida per Barcelona Oberta per tal que les mesures més estrictes no s’apliquin a carrers com ara el passeig de Sant Joan.

Tot i la decisió del PSC, Sanz s’ha mostrat oberta a continuar negociant-hi per arribar a un acord abans de la sessió plenària del dia 27. Així doncs, ha apel·lat a “la responsabilitat”. Eva Baró, regidora d’ERC, ha qualificat la situació “d’inversemblant” i ha acusat els Comuns i PSC de “manca de respecte” davant de la ciutadania. ERC s’ha reservat el vot fins la sessió plenària en una votació en què els Comuns s’han quedat sols donant suport al pla atès que la resta de formacions s’hi han oposat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: en fi a gener 18, 2023 | 09:13
    en fi gener 18, 2023 | 09:13
    tota la ciutat de Barcelona, està esquerdada i plena de brutícia, la sanz, amb el beneplàcit de la colau, l'estan destrossant, aquest parell son un perill públic, per la societat, per la ciutat, per la política

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa