Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC i Junts pressionen perquè l’Eixample eviti el ‘model d’Enric Granados’
  • CA

El nou pla d’usos de l’Eixample encara cueja i genera reaccions de les diverses forces polítiques. D’entrada, va ser presentat conjuntament per l’equip de govern el dia 12 de gener però tot just cinc dies després el PSC se’n va desmarcar, fins al punt de votar-hi en contra a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament. Al·legaven que la regulació estricta s’havia ampliat a més carrers.

En qualsevol cas, en la roda de premsa inicial conjunta la coalició municipal havia instat a la responsabilitat d’ERC i Eva Baró, regidora dels republicans, va qualificar “d’inversemblant” l’oposició socialista a la Comissió i va acusar els Comuns i PSC de “manca de respecte” davant de la ciutadania. A més, ERC va anunciar que es reservaria el vot fins la sessió plenària d’aquest divendres 27, en què la proposta s’ha de sotmetre a votació.

No a les concentracions de soroll

Una setmana després que el PSC s’hi oposés, ERC ha apel·lat el govern municipal a que es comprometi a que aquest pla d’usos de l’Eixample entri en vigor abans que finalitzi la suspensió de llicències vigent, amb l’objectiu “d’evitar les grans concentracions sorolloses”.

La proposició dels republicans pretén compaginar l’activitat comercial i econòmica amb la vida veïnal -aquest també era l’objectiu inicial de la proposta anunciada pel govern municipal- “amenaçada pels alts índexs de soroll”, especialment nocturn, que pateixen algunes zones com ara el carrer d’Enric Granados.

Major presència de la Guàrdia Urbana

El text presentat per Esquerra també aposta per seguir desplegant i ampliant les Zones Turístiques Tensionades en horari nocturn i que el plenari municipal constati que les mesures impulsades pel govern de la ciutat “no han estat suficients per resoldre el problema de soroll que pateixen molts veïns i veïnes”.

A més, també vol que es garanteixi el compliment de les ordenances vigents en matèria de soroll, “amb un cos d’inspecció ajustat a les necessitats” i una major presència de la Guàrdia Urbana en els llocs considerats més conflictius.

La proposta de Junts

De la seva banda, el grup de Junts per Catalunya també ha enllestit la proposta que defensarà al Ple d’aquest divendres en relació al nou pla d’usos de l’Eixample. Després de qualificar com a “inaudita i greu” l’oposició del PSC a la Comissió, el portaveu Jordi Martí Galbis ha anunciat que a la sessió plenària d’aquest divendres defensarà una modificació del pla.

Junts demanarà que la regulació i restricció d’activitats se centri exclusivament en l’àmbit dels carrers de l’Eixample que han estat peatonalitzats en el context del Programa Superilles Barcelona, o bé en aquells carrers que, com el d’Enric Granados, “estan patint una concentració d’activitats determinades que generen problemes de convivència ciutadana”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa