Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Ya hemos tirado la valla y se va a liar”: un testimoni denuncia a la xarxa possibles “infiltrats”

La violència que s’està produint a Barcelona i la resta de Catalunya aquests dies de protesta ha provocat les crítiques de molts sectors, incloses veus de l’extrema esquerra independentista, i tant el conseller d’Interior, Miquel Buch, com el president de la Generalitat, Quim Torra, l’han atribuït a “provocadors”. Buch va concretar ahir que es referia a “grups antisistema”, però Torra havia parlat “d’infiltrats”, sense explicar què volia dir, en el seu missatge institucional de dimecres a la nit, emès a mitjanit d’urgència, en plena batalla campal.

És l’únic que ha utilitzat aquest terme, que no han fet servir, de moment, veus habitualment crítiques que denuncien la presència de policies infiltrats en moviments socials. 

Tanmateix ha aparegut a la xarxa un testimoni que ha obert aquesta sospita amb el relat d’un episodi que va veure dimarts a la nit, en la primera nit d’aldarulls al centre de Barcelona, després de la protesta davant de la Delegació del govern espanyol.

[r:1]

Segons explica Sergi Càmera –il·lustrador, fotògraf i escriptor–, al seu Facebook i en conversa amb el TOT Barcelona, dos homes encaputxats van tirar una tanca i els va sentir dir: “Ya hemos tirado la valla y ahora se va a liar”. Assegura que li va cridar l’atenció que un grup de mossos els van deixar passar darrere de la seva línia per protegir-se sense demanar-los explicacions i que, en canvi, a Cámara el van fer identificar-se com a premsa.

Aleshores va decidir gravar el que deien. I tot i que el so és dolent pel soroll dels aldarulls, al segon vídeo de la sèrie que va publicar dimecres a la tarda, amb els auriculars posats i escoltant-ho més d’una vegada, se sent que diuen: “Ahora ya podemos hablar en castellano, ya no hay problema” . I el company respon: “Y destaparnos, yo me destapo”.

Per a Cámara, tot plegat és un indici clar que es tractava d’infiltrats que participaven en la provocació d’aldarulls.

Més notícies
Barricada de foc a prop de la delegació del govern espanyol / D.C.

Barcelona, la rosa de foc contra la sentència de l’1-O

Notícia: Barcelona, la rosa de foc contra la sentència de l’1-O
Comparteix
La seguda pacífica amb espelmes s'ha escalfat ràpidament: barricades de foc, llançament d'ampolles i càrregues amb bales de goma i projectils de foam
Notícia: Barcelona, la rosa de foc contra la sentència de l’1-O - Mobile

Segona nit de foc a Barcelona

Notícia: Segona nit de foc a Barcelona
Comparteix
Hores de barricades, cotxes cremats i càrregues de la policia en la protesta dels CDR després que Buch advertís que els aldarulls són "intolerables"
Notícia: Segona nit de foc a Barcelona - Mobile

Dues pallisses durant la nit de xocs entre ultres i antifeixistes a Barcelona

Notícia: Dues pallisses durant la nit de xocs entre ultres i antifeixistes a Barcelona
Comparteix
Els feixistes l'han assaltat brutalment a Rosselló amb Balmes | Una altra agressió de signe contrari a Muntaner amb València contra un ultra armat amb un ganivet
Notícia: Dues pallisses durant la nit de xocs entre ultres i antifeixistes a Barcelona - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa