Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Subirats: “ERC i PSC ens diuen en privat que el tripartit seria molt bo per a la ciutat”
  • CA

El número dos de la llista d’Ada Colau, Joan Subirats, ha assegurat que Esquerra Republicana i el PSC “en privat” reconeixen que el tripartit “seria molt bo per a la ciutat i el país” però que “ara no és el moment”. L’acord que abandera la llista de Barcelona en Comú des de la insistència seria percebut pels altres dos partits implicats com “el millor” per “afrontar els problemes” de Barcelona, ha expressat en una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio, presentat per Roger Escapa. A més, Subirats s’ha compromés a no fer cap “acord bilateral amb els socialistes” si no s’aconsegueix que ERC s’uneixi també al pacte el dia de la investidura. Això, si no funciona l’operació a tres, complicaria les opcions de Colau, ja que Collboni va apuntar que no votaria l’actual alcaldessa per repetir càrrec si no hi havia un pacte de govern que els inclogués abans del 15 de juny.

 Respecte a l’oferiment “gratis” dels vots de Manuel Valls, l’excomissionat de Cultura ha remarcat que no han tingut “cap tipus de conversa” amb ell però alhora ha destacat que creu que “està repensant la seva posició” a nivell polític. “Ja se li va veure una certa distància amb la política oficial de Ciutadans a la famosa fotografia de la plaça Colom, en què ell no va voler-hi ser”, ha apuntat Joan Subirats.

Preguntat de nou per quina és la seva posició davant de la proposta de Valls, Subirats ha tret ferro a l’assumpte i ha recordat que una alcaldia es pot resoldre per un pacte previ o “per decantament” a través dels vots secrets que s’introduiran a una urna el dia de la investidura. “En una botiga hi ha una oferta i una demanda, i es troben, però en aquest cas ell simplement ha llançat la idea que donarà aquells vots. No hi ha un compromís polític entre la seva posició i la que nosaltres representem”, ha conclòs.

Sobre l’operació d’Estat que s’hauria posat en marxa per assegurar que un independentista no arriba a l’alcaldia de Barcelona –fins i tot el PP va plantejar donar suport als comuns–, el número dos de Barcelona en Comú ha tirat d’ironia: “A l’Estat no l’he vist enlloc”. Assegura que tot i reunir-se amb moltes persones els últims dies, no “li han presentat” ningú de l’Estat. 

Durant l’entrevista també ha insistit en les línies que poden unir socialistes i republicans i els ha animat a deixar de banda l’independentisme com a línia vermella. “Ens hauríem de preguntar fins a on podem bloquejar polítiques necessàries” per un “conflicte importantíssim” que manté “persones empresonades de manera injusta” però que és “tan important com aconseguir canviar el model de mobilitat a la ciutat, gestionar l’onada de turisme o els dèficits històrics en problemes d’habitatge”. “No podem reduir-ho tot a una única qüestió”, ha resolt. Així i tot, ha advertit que, si no hi ha un repensament i s’activa el tripartit, la investidura d’Ada Colau aprovada ahir pel plenari d’activistes es mantindrà de totes totes. 

Més notícies
C’s no donarà suport a Colau si no accepta que Espanya és un “estat democràtic homologable a Europa”
Notícia: C’s no donarà suport a Colau si no accepta que Espanya és un “estat democràtic homologable a Europa”
Comparteix
El diputat Nacho Martín Blanco manté el to allunyat de Valls però nega que hi hagi "cap risc de ruptura"
Ada Colau amb els seus regidors electes, avui a la seu de Barcelona en Comú / S.B.
Colau: “Està fora de lloc dir si acceptem o no els vots de Valls”
Notícia: Colau: “Està fora de lloc dir si acceptem o no els vots de Valls”
Comparteix
L'alcaldessa en funcions assegura que manté el que va dir en campanya electoral i nega que participi "en cap operació estranya"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa