C’s no donarà suport a Colau si no accepta que Espanya és un “estat democràtic homologable a Europa”

El diputat Nacho Martín Blanco manté el to allunyat de Valls però nega que hi hagi "cap risc de ruptura"

El duel a dins de la llista de Manuel Valls, entre els candidats independents de l’ex primer ministre francès i els de Ciutadans, segueix perfectament vigent. Aquest matí, el diputat al Parlament pel grup taronja Nacho Martín Blanco, ha tornat a marcar distàncies amb la voluntat de Valls i la gratuïtat dels vots oferts a Colau. Segons el parlamentari de C’s, la seva formació es reafirma en la seva aposta per un govern municipal “nítidament constitucionalista” encapçalat per Jaume Collboni (PSC). Així, veu difícil que en unes possibles negociacions –que Colau ha negat en tot moment– els comuns acceptin “premisses imprescindibles” per Cs com acceptar que Espanya “és un estat democràtic constitucional homologable a Europa”.

Així, ha explicat que el candidat “en coherència” amb aquestes característiques és Collboni i ha assegurat que aquest govern municipal estaria “compromès” amb la unitat d’Espanya i la Constitució espanyola. Encara que Martín Blanco no ha volgut “tancar la porta a res” ha posat en dubte que Colau vulgui acceptar aquestes condicions. “Ha tingut un discurs molt dur contra les institucions de l’Estat i la democràcia espanyola”, ha retret el diputat.

En aquest sentit, el diputat al Parlament Nacho Martín Blanco ha descartat donar suport a cap candidat “ni separatista ni populista”, encara ha recordat que la seva posició final la decidirà el comitè negociador. A més, pel que fa les crítiques sobre les diferències amb el seu candidat a Barcelona, Manuel Valls, Nacho Martín Blanco ha negat que existeixi cap divergència dins la formació a Barcelona en aquesta qüestió i ha assegurat “taxativament” que no existeix “cap risc de ruptura”.

Mentrestant, la número quatre de la llista de Valls i ex d’Unió Democràtica, Eva Parera, ha insistit avui en què “cedir vots gratis” respon a “l’interès ciutadà” més enllà de duels partidistes. 

Més informació

Comentaris

  X*2 08/06/2019 2:29 pm
  Espanya és una dictadura borbónico-franquista
  capitao lampiao 08/06/2019 10:08 pm
  Ha, ha. O es retracta dels seus errors o anira a la foguera. Es pot ser mes espanyol?.
  riga 09/06/2019 9:40 am
  La cosa a anat així: Com podem no votar a Colau (per part de Ciutadans)? Buscant alguna cosa que sigui de difícil acceptar per parta de Colau. A veure.... Ja ho tenim!!! Com que Colau te alguns dubtes sobre la qualitat democràtica d'Espanya, doncs js està!!!! Nosaltres que som molt espanyols no la volem....
  Vicenç Ramoneda 09/06/2019 1:16 pm
  Coses de la dictadura borbonico-feixista dels del 155. Manifestació multitudinària avui a Hong Kong contra la proposta de llei que permetria l’extradició a la Xina. Un dia abans el govern espanyol entregava un centenar de taiwanesos a la Xina. Espanya, l’estat pària en drets humans de la UE. https://bit.ly/2EYopBk
  fideli 09/06/2019 1:19 pm
  Zarzuela certifica que España és un estat totalitari nord africà...

Nou comentari