Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Subirats dimiteix i obre una crisi de govern a l’alcaldessa Colau

El regidor de Cultura i sisè tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats, ha presentat la seva dimissió. Subirats ha al·legat que es jubila, segons ha informat La Vanguardia. La marxa de Subirats va ser avançada per Metrópoli Abierta la setmana passada. L’adéu del número dos de la llista dels comuns a 2019 obre una crisi al govern que l’alcaldessa Ada Colau encapçala i on cohabiten comuns i socialistes.

Nascut el 1951, el lloc de subirats a Cultura l’assumirà Jordi Martí, també membre de Barcelona en Comú i regidor de Presidència, Economia i Pressupostos. Amb la sortida de Subirats, Pau González passarà a convertir-se en regidor. González va ser conseller tècnic dels comuns al districte d’Horta-Guinardó. Actualment, és assessor de l’àrea de Participació.

Subirats ja va avançar fa uns mesos que deixaria d’exercir de docent a la Universitat Autònoma de Barcelona. La incorporació del professor a la llista dels comuns va ser una aposta personal de Colau en les eleccions en què va disputar la reelecció, ara fa dos anys.

En un apunt a Twitter, Subirats ha explicat que aquest dimecres anunciarà la seva renúncia a l’alcaldessa. El regidor ha adduït que no dimiteix “de res”. Ha afegit que continuarà vinculat “al projecte polític del municipalisme de Barcelona en Comú que representa Ada Colau”. Subirats ha afegit que l’alcaldessa sabia “fa temps” la seva intenció d’abandonar l’Ajuntament coincidint amb la seva jubilació a la universitat.

Obligació de baixar-se el sou

El fet que Subirats deixés d’ocupar una plaça de professor a la UAB comportava que havia de passar a cobrar un salari força inferior al que ha rebut fins ara de la universitat. A la declaració de béns que va presentar a 2019, Subirats va declarar percebre un sou anual de 97.000 euros de la UAB. A l’inici del mandat, el número dos dels comuns va sol·licitar reincorporar-se a jornada completa per donar classes. Es garantia així una millor retribució que a l’Ajuntament, com el TOT Barcelona va informar aleshores.

Compaginant la tasca de docència amb la de regidors, Subirats esquivava el salari ètic de Barcelona en Comú, que limita les retribucions dels seus membres a un màxim mensual de 2.291 euros nets, més un plus de 600 euros pels regidors. “No li costo ni un duro a l’ajuntament”, va preuar-se Subirats en aquell moment.

Més notícies
Els equips de l'Ajuntament i la Generalitat, reunits aquest dijous / Govern

Generalitat i Ajuntament reprenen les reunions bilaterals sobre cultura

Notícia: Generalitat i Ajuntament reprenen les reunions bilaterals sobre cultura
Comparteix
La consellera Garriga i el tinent d'alcaldia Subirats fan una primera presa de contacte per treballar la coordinació
Notícia: Generalitat i Ajuntament reprenen les reunions bilaterals sobre cultura - Mobile
Una conferència de la Biennal Ciutat i Ciència / ICUB / ACN

Més de 300 ponents i més de 250 activitats a la Biennal Ciutat i Ciència

Notícia: Més de 300 ponents i més de 250 activitats a la Biennal Ciutat i Ciència
Comparteix
Subirats assegura que el cicle de ciència vol prolongar-se més enllà del mandat de Colau
Notícia: Més de 300 ponents i més de 250 activitats a la Biennal Ciutat i Ciència - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Xavier Ll a juliol 06, 2021 | 20:51
  Xavier Ll juliol 06, 2021 | 20:51
  Aquest sou es normal a la UAB?
 2. Icona del comentari de: Rocacorba a juliol 06, 2021 | 22:11
  Rocacorba juliol 06, 2021 | 22:11
  Pro qui es aquets set ciencies, que sense negoci, ni risc de cap clase, cobra 8.000 € / mes. Quant ens costa, l'Universitat al paganos ?. Com es juntifica aquesta nomina ?.
 3. Icona del comentari de: Kolau, el franquisme dels nens rics del PSUCaviar a juliol 07, 2021 | 07:14
  Kolau, el franquisme dels nens rics del PSUCaviar juliol 07, 2021 | 07:14
  Deu meu quin comunista amb sou d'obrer. Subirachs, porqueria franquista, un altre Asens d'or, de famiglia franquista

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa