Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més de 300 ponents i més de 250 activitats a la Biennal Ciutat i Ciència
  • CA

La segona edició de la Biennal Ciutat i Ciència comença demà per “interpel·lar i activar la gent que veu la ciència com quelcom allunyat de les seves vides”. Així ho ha explicat el tinent d’alcaldia de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats, en una trobada amb la premsa, on ha reivindicat la iniciativa -organitzada pel consistori- com una “oportunitat” per tenir contacte amb experts “de primera línia”. Hi participaran el premi Nobel de la Pau Ernest Kahan, l’astronauta Ellen S.Baker i la biòloga Donna Haraway, que figuren a la llista de més de 300 ponents del cicle, que s’allarga fins aquest diumenge.

“La ciència no pot estar al marge de la cultura i el debat ciutadà”, ha dit Subirats. El tinent d’alcaldia ha recalcat que la biennal no és quelcom aïllat, sinó que forma part d’una “línia estratègica” de l’Ajuntament de Barcelona en temes de recerca i ciència. En aquesta línia, ha explicat que el cicle evita els actes institucionals amb presència de càrrecs polítics perquè es considera que és un “tema de ciutat”, que vol prolongar-se més enllà del mandat de Colau. Subirats ha explicat que aquesta idea va en la línia del Pacte per la Cultura de Barcelona que els grups municipals de l’ajuntament van presentar divendres passat.

Noms destacats

De la segona edició de la Biennal Ciutat i Ciència, Subirats també en destaca la presència de l’economista Sam Bowles, l’astrobiòloga Sara Walker, el bioinformàtic Michael Levin, el filòsof Julian Savulescu, l’immunòleg Josef Martin Penninger i el matemàtic Mirko Degli, entre altres. “Són persones molt rellevants en els seus àmbits”, ha assegurat el tinent d’alcaldia.

El programa presenta més de 250 activitats, que s’articulen al voltant de la idea dels límits. A més, atès que Barcelona és Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible durant el 2021, la biennal també “posarà en qüestió” el sistema alimentari actual.

Exposicions i sessions de franc

Entre la programació també hi ha la ‘Nit de la Ciència’, que es farà aquest divendres al Born Centre de Cultura i Memòria (Born CCM). Els actes d’aquesta proposta s’han plantejat amb la intenció que siguin de curta durada per tal que es pugui donar veu “a molta gent”, ha explicat Subirats. De fet, des de l’ajuntament han avançat que moltes de les entrades per la ‘Nit de la Ciència’ ja estan exhaurides.

Durant el cicle també hi ha exposicions, sessions de debat i cinema a la fresca o obres de teatre, entre altres. Accedir a la majoria de les activitats és gratuït. El pressupost del cicle s’eleva a 660.000 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa