Maragall lamenta que la CUP es quedi fora de l’Ajuntament i Artadi aposta per la “unitat”

Collboni refusa donar suport a un govern de l'alcaldable republicà

L’alcaldable d’ERC i guanyador de les eleccions, Ernest Maragall, ha recordat a la CUP després que els anticapitalistes s’hagin quedat fora de l’Ajuntament en no obtenir el mínim del 5% dels vots. Maragall ha lamentat la “divisió” del vot “presumptament radical”, en una referència velada a les candidatures de la CUP i de Jordi Graupera, que també s’ha quedat fora del consistori. “És un cost i un error la caiguda de la CUP”, ha dit en una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio.

Maragall ha considerat, però, que es podran assolir majories àmplies en matèries com el canvi climàtic, la seguretat o la mobilitat. Ha raonat que els resultats donen a entendre que a la societat “catalana i barcelonina” hi ha una majoria que vol el retorn dels “exiliats i dels presoners i presoneres”. L’alcaldable republicà ha declarat que té la intenció de “tirar endavant” la ciutat i “seure a parlar”.

També ha indicat que va pensar durant tota la jornada de reflexió en el seu germà, a qui encara no ha pogut veure després de les eleccions.

Forn: “No és el resultat que esperàvem”

El cap de llista de JxCat, Quim Forn, ha admès en una piulada des de la presó que el resultat no ha estat el desitjat. “No és el resultat que esperàvem” , ha reconegut, però ha afegit: “Sí que ens servirà per tenir un paper actiu en la constitució del nou govern de la ciutat”. També ha felicitat el president a l’exili, Carles Puigdemont, pel seu “èxit extraordinari”.

Forn ha donat les gràcies a l’equip de JxCat, a Elsa Artadi i als “candidats, interventors i apoderats, treballadors dels partit i del grup municipal”. 

La número 2 de JxCat, Elsa Artadi, ha apostat per “seguir treballant per la unitat” independentista. Ha emplaçat Maragall a construir un govern independentista. “El resultat li dona una oportunitat per fer un canvi a Barcelona”, ha manifestat en una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio.

Collboni refusa donar suport a Maragall

El cap de llista del PSC, Jaume Collboni, ha compartit unes paraules amb Maragall en l’antena del Matí de Catalunya Ràdio. “Ha estat un campanya intensa”, ha comentat Maragall. “Sí, sí”, ha contestat Collboni. El candidat socialista ha qualificat els resultats d'”extraordinaris”. Collboni ha doblat els regidors que va obtenir al 2015 i se situa amb vuit. 

Collboni s’ha felicitat perquè “s’ha assolit l’objectiu que no hi hagués una majoria independentista”. Sobre si facilitarà el govern d’Ernest Maragall, ha avisat: “Mantindrem el nostre compromís de no donar suport a un alcalde independentista”. Ho ha rebutjat perquè vol evitar que la capital catalana sigui un “nou instrument” al servei de l’independentisme.

Més informació

Comentaris

  ni peperus ni val el pitjor 27/05/2019 12:04 pm
  és trist que un perill públic per la societat i la democràcia hagi tret dos regidors, així com també un estafador de la política el vals n'hagi tret 6, que més val que se'n vagi a l'almirall. Ara el cul bonyi ja es pot possar medalles, que és un cero a l'esquerra
  Què vol erc? 27/05/2019 10:42 am
  Collboni vol que barcelona sigui una ciutat al servei de l'estatpodritespanol. I erc què vol?
  ferran 27/05/2019 10:31 am
  La CUP no està per l'estúpida divisió independentista.
  carn d'olla 27/05/2019 9:52 am
  En Comú i PSC haurien de sumar per impedir ser alcalde al sorrut Maragall i als indepes. Han de superar els personalismes i els partidismes i fer-ho, pensant ens els interessos reals i socials de la majoria (sociològica).
  busman 27/05/2019 9:47 am
  Home, la CUP, a mí també em sap greu, però és que no poden anar pel món amb aquest to tan condescendent. Especialment en coses que clarament no tenen ben enteses.

Nou comentari