Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Jaume Collboni, radiant: “El PSC torna a ser aquí. No us decebrem”

Els pronòstics s’han complert i els socialistes han despertat del somni inicial: Jaume Collboni queda relegat a la tercera posició per a l’alcaldia de Barcelona. La nit ha anat de menys a més a la seu socialista, amb un silenci del secretari de l’organització que feia intuir que no volien avançar esdeveniments per si de cas. Els primers sondejos anaven sortint, però ells seguien a l’aguait. S’han mantingut calmats i tranquils, sense voler confiar-se ni especular abans d’hora. Una actitud que ha acabat sent d’allò més encertada, tenint en compte el resultat. El bon inici de Collboni els feia somiar desperts, però la realitat s’ha imposat, el que s’ha vist a la casa socialista.

Els bons resultats a les europees els han donat ales i ha despertat la militància congregada, que ha aplaudit fins a l’extenuació a Javi López. Una actitud que han mantingut durant la compareixença de Jaume Collboni, que s’ha col·locat en el còmode tercer esglaó del podi, el que els deixa en una posició prou privilegiada. L’alegria era evident entre les files socialistes, que doblen els 4 escons que van obtenir en els comicis del 2015. Collboni, summament content, ha volgut agrair el suport rebut: “Gràcies per aquest extraordinari resultat del PSC a Barcelona. Hem doblat la nostra representació a l’Ajuntament”.

“Els ciutadans no s’havien de conformar amb el procés independentista i un mal govern. I és per això que el PSC ha doblat, que el PSC és aquí. Les persones d’esquerra, els federalistes, tots aquells que creuen en la convivència, els moderats, els catalanistes, els patriòtes de Barcelona. Tots ells han sabut reconèixer el PSC com el partit de Barcelona”, prosseguia exultant.

Ha promès que seran fidels i coherents amb els compromisos que han iniciat durant la campanya, perquè és conscient que els bons resultats són fruit de la seva “claredat i coherència”. Collboni ha volgut deixar clares tres coses, amb el que resumeix aquesta jornada: “Els ciutadans de Barcelona han dit ben alt i ben clar que no hi ha majoria independentista a Barcelona. Aquest era un dels nostres objectius i ho hem aconseguit. La ciutadania ha enviat un altre missatge clar, que vol que els representem a l’Ajuntament. Posarem els interessos dels barcelonins i barcelonines per sobre de tot i de qui faci falta. Som garantia d’un projecte progressista, no independentista i d’un bon govern a Barcelona”. El PSC ha tornat a ser primera força en molts barris, el que els omple d’orgull: “Això ens dona molta força i il·lusió. Farem de Barcelona una ciutat més justa i solidària, perquè els barris més necessitats han confiat en nosaltres i no els decebrem”.

Ara toca mirar al futur, per la qual cosa volen trobar solucions: “Posarem els interessos dels ciutadans primer, volem orientar l’acció política de l’Ajuntament a favor de la gent i sobretot d’aquells que més ho necessiten. Farem un compromís contra el canvi climàtic, a favor de l’habitatge digne, la mobilitat sostenible i la seguretat dels ciutadans. Hi contribuirem. Visca Barcelona!”.

Una nit extraordinària també en paraules de Miquel Iceta, que ha donat la paraula a Collboni amb un discurs molt motivant: “Avui celebrem uns bons resultats a tot el territori, perquè el cinturó roig de Barcelona torna a ser el cinturó roig de Barcelona. Tornar a ser Barcelona”. “És molt difícil fer un resum d’una nit que s’està celebrant arreu del territori. Estem molt satisfets del balanç global del nostre resultat. Vam dir que tornaríem a posar el PSC en circulació i avui estem en condicions de fer-ho. Collboni ha exemplificat aquest esforç de campanya, ens ha fet retornar la confiança. Ell, que avui ha estat per molts la sorpresa, per a nosaltres ha estat la confirmació”, ha sentenciat.

Una festa boja a la seu del PSC, que ha passat del silenci a les ampolles de cava.

Més notícies

Maragall promet una Barcelona “punta de llança” de “l’autodeterminació de Catalunya”

Notícia: Maragall promet una Barcelona “punta de llança” de “l’autodeterminació de Catalunya”
Comparteix
Els republicans celebren la victòria a les municipals i estenen la mà a Ada Colau i Quim Forn
Notícia: Maragall promet una Barcelona “punta de llança” de “l’autodeterminació de Catalunya” - Mobile

Maragall guanya pels pèls a Barcelona i Colau i Artadi li demanen formar govern

Notícia: Maragall guanya pels pèls a Barcelona i Colau i Artadi li demanen formar govern
Comparteix
Els republicans i els Comuns tenen 10 cadires cadascun|El PSC dobla i obté 8 llocs | JxCat perd la meitat de cadires i la CUP queda fora
Notícia: Maragall guanya pels pèls a Barcelona i Colau i Artadi li demanen formar govern - Mobile

Nou comentari

Comparteix