Querella sindical contra la Policia Nacional pels disturbis de la sentència

Jupol porta a tribunals al ministeri d'Interior per dissenyar un operatiu insuficient l'octubre de 2019

L’Audiència Provincial de Barcelona ha admès a tràmit la querella presentada pel sindicat policial Jupol “contra la cúpula d’Interior” espanyola per l’operatiu que va dissenyar l’octubre de 2019 per afrontar les protestes a Catalunya després de la sentència de l’1-O. L’associació policial ha assegurat aquest dissabte en un comunicat que els disturbis van deixar “ferits diversos agents de la Policia Nacional” i n’acusa directament al director general de la Policia, Francisco Pardo, i al director adjunt operatiu (DAO) del cos, José Ángel González.

L’atac a agents policials, segons Jupol, es “podria haver-se evitat si des de la Direcció General de la Policia (DGP) i la DAO s’haguessin posat a disposició de l’operatiu els mitjans humans i materials necessaris per afrontar amb seguretat els greus disturbis”. Per al sindicat, “els alts comandaments no van ajustar la seva actuació a les normes de prevenció que emparen tot funcionament policial”, de manera que els culpen de presumptes delictes contra la seguretat dels treballadors.

Entre altres “greus deficiències”, Jupol destaca la no assignació de relleus i reforços de personal, la manca de dotació de material antiavalots i l’absència de vehicles aptes per fer front als manifestants.

Més informació

Nou comentari