Prop de 1.000 antiavalots de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil arriben a Catalunya

Ja són prop de 1.000 antiavalots de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil els que es desplacen a Catalunya en motiu del 21-D, segons informa Europa Press. El consell de ministres que es celebrarà a la Llotja de Mar durant el matí de divendres ha provocat el desplaçament de 750 policies de la Unitat d’Intervenció Policial (UIP) i 200 guàrdies civils del Grup de Reserva i Seguretat (GRS). El dispositiu conjunt està previst que comenci aquest mateix dimecres i que acabi el diumenge, tot i que ahir mateix els mateixos cossos van obrir la porta a que s’allargui la seva estància en cas que sigui necessari.

Alguns sindicats dels policies desplaçats s’han posat les mans al cap per les formes de la convocatòria policial. Segons ells, la manera en què se’ls va comunicar la suspensió de les vacances i els dies de descans no va ser l’adequada. A més, asseguren que estaran vigilants perquè no es repeteixin les càrregues policials davant la inacció de Mossos, recull Europa Press, i que l’allotjament compleixi les condicions mínimes de salubritat. 

El dispositiu preparat per el 21-D comptarà amb prop de 9.000 agents i serà principalment gestionat per Mossos d’Esquadra, que serà el cos que hi destinarà més efectius. La part de coordinació a càrrec de la policia catalana és un altre dels punts que preocupa els sindicats dels cossos de seguretat espanyols. Tot i així, la direcció, que es repartiran Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil, es farà des d’una sala de la conselleria d’Interior de la Generalitat, segons han confirmat fonts del ministeri d’Interior a l’agència de notícies. Les reunions prèvies al dispositiu s’han donat en un clima de col·laboració i això ha afavorit que el Centre de Coordinació (CECOR) se situés a la conselleria.

Ahir, sindicats de Mossos d’Esquadra van esvair els dubtes sobre si les seves reclamacions, mobilitzades les darreres setmanes, tindran cabuda durant el 21-D i van assegurar que això no passaria. Així, els agents de la policia catalana van assegurar que actuarien amb una “exquisida professionalitat”.

Agents a Salou

Segons l’Agència Catalana de Notícies, desenes d’agents de la policia espanyola s’han instal·lat aquest dimecres a Salou (Tarragonès). Els efectius s’allotgen en almenys un hotel del Cap Salou, on s’ha habilitat un aparcament amb més de mig centenar de furgonetes. Segons ha pogut saber l’ACN, la majoria d’aquests agents va participar en l’operatiu Copèrnic i, durant els dies previs i posteriors a l’1-O, es van allotjar als vaixells noliejats pel Ministeri de l’Interior.

 

Nou comentari

Més notícies

La policia blindarà Barcelona amb més de 9.000 agents el 21-D

El ministeri de l'Interior enviarà efectius de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que se sumaran als agents dels Mossos