Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
600 policies surten demà cap a Barcelona pel 21-D
  • CA

400 agents de la Policia Nacional i 200 de la Guàrdia Civil sortiran aquest dimecres en direcció a Barcelona en motiu del consell de ministres del 21D. Són agents destinats de diferents punts de l’Estat, com Galícia, Madrid i Andalusia, i el pla del ministeri d’Interior es que s’hi quedin fins el diumenge 23, tot i que l’ordre planteja la possibilitat que s’allargui la estada en el cas de ser necessari. Aquesta condició, juntament amb la proximitat de les dates de Nadal, ha generat malestar entre els sindicats dels dos cossos, ja que no rebran cap compensació més enllà de les dietes. 

El dipositiu en camí completarà el coordinat pel ministeri i la conselleria de l’Interior, format per un miler d’agents espanyols i els Mossos, segons han informat fonts sindicals dels cossos policials espanyols a l’ACN. Els policies destinats des de diferents punts d’Espanya, s’allotjaran a hotels de la perifèria de Barcelona i s’encarregaran principalment de protegir els trasllats del govern espanyol des de l’Aeroport, establir el perímetre de seguretat del Consell de Ministres i el retorn de l’executiu de Pedro Sánchez. 

Segons aquestes fonts, el dispositiu es limita per ara a aquestes funcions i els Mossos assoliran la resta de tasques, inclosos possibles incidents, talls de carreteres o actes a les vies de l’AVE. Són agents de la Unitat d’Intervenció Policial (UIP) i de la Unitat de Prevenció i Reacció (UPR) a més d’agents de la Guàrdia Civil. La majoria van participar ja al dispositiu de seguretat que es va establir a Madrid en motiu de la Copa Libertadores.
 

Més notícies
La policia blindarà Barcelona amb més de 9.000 agents el 21-D
Notícia: La policia blindarà Barcelona amb més de 9.000 agents el 21-D
Comparteix
El ministeri de l'Interior enviarà efectius de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que se sumaran als agents dels Mossos

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa