Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’òrbita postconvergent s’organitza per contrarestar l’efecte Trias a les urnes
  • CA

El PDeCAT, el Partit Nacionalista de Catalunya i Centrem han decidit fer el pas i integrar-se a la plataforma Més per Barcelona per a les properes eleccions municipals del 28 de maig del 2023, tal com va avançar La Vanguardia. Es tracta d’un principi d’acord que interpel·la aquests tres partits provinents de Convergència, però, a hores d’ara, no hi ha res signat (val a dir que el text està redactat). “Les bases estan posades”, explica un dels impulsors de la plataforma, Lluís Tusell. De fet, assegura que estan treballant amb els tres partits des del mes de setembre.

Candidatura centrista

MésxBCN és una plataforma ciutadana que ja fa més de dos anys que treballa per configurar una llista i un programa de cara a les properes eleccions municipals. “Volem comptar amb el màxim suport possible entre aquells que se sentin interpel·lats”, assegura Tusell, que fa referència a entitats, partits o ciutadans. Fonts del PDeCAT diuen que el partit “està en converses amb tothom per bastir candidatures potents” i confirmen que, formalment, el partit de Bonvehí no s’ha integrat a cap plataforma. De fet, el PDeCAT també mantenia converses amb l’exalcalde i candidat de Junts, Xavier Trias, per tal de formular una possible plataforma electoral de l’espai convergent.

Marc Solsona, Alcalde de Mollerussa i Secretari General Adjunt del PDECAT 27/10/2022 / Mireia Comas
Marc Solsona, Alcalde de Mollerussa i Secretari General Adjunt del PDECAT 27/10/2022 / Mireia Comas

Amb aquest principi d’acord, sembla que el PDeCAT, que té els drets electorals, optarà per un altre camí més enllà de Trias. De fet, la idea de MésxBCN és que la candidatura s’afegeixi a la coalició que han creat el PDeCAT i Ara Catalunya arreu del país amb el nom d’Ara Pacte Local. Tusell assegura que MésxBCN “no tanca la porta a ningú”, tot i que remarca que la plataforma “no és un partit polític”. “Volem sumar consensos i moderació. Estem encantats de veure’ns amb tothom”, assegura Tusell, que admet que “segurament” es trobaran amb Trias. De fet, MésxBCN ja s’ha assegut amb altres possibles candidats com Sandro Rosell i la plataforma reivindica que “cal posar els interessos partidistes per sobre”. Amb això, Tusell evidencia un discurs similar a Trias pel que fa al model de ciutat: “No farem alcaldessa Ada Colau“. “Estan prenent decisions que no estan aconseguint els seus objectius. Ni amb la contaminació ni amb la baixada de preus de l’habitatge”, diu Tusell.

50 propostes per Barcelona

MésXBCN va presentar fins a 50 propostes com a base del projecte, entre les quals hi ha la d’un peatge urbà, la gestió del port i l’aeroport o incrementar el parc d’habitatge de lloguer i social. Tot i això, Tusell explica que “ens hem posat d’acord en allò essencial i que el procés independentista ha de quedar al marge“. La plataforma reivindica que les mesures que impulsin s’hauran de “consensuar” amb la societat civil i tindran un “relat i uns estudis al darrere”. En aquest sentit, fa públic la voluntat de sumar més gent i marques.

Convergents trenca amb el PDeCAT

Qui no ha quedat gaire content de la suma del PDeCAT a MésxBCN és Convergents, el partit de Germà Gordó. Convergents té un pacte per configurar llistes conjuntament amb el PDeCAT i Ara Pacte Local en 50 municipis, entre els quals hi ha Barcelona. Tot i això, el president de Convergents, l’exconseller Germà Gordó, assegura en declaracions al Tot Barcelona que estaven treballant des de fa mesos amb el PDeCAT per configurar “una altra cosa”. Tot i que no n’ha volgut donar detalls, ha deixat clar que no era la candidatura amb Trias. Per això, Convergents ha decidit trencar les negociacions per configurar una llista amb el PDeCAT a la capital catalana. “No es pot activar el pla B fins que s’hagi anat a norris el pla A. No es poden activar dues vies alhora”, assegura Germà Gordó.

Més notícies
Imatge d'arxiu dels Mossos fent entrar un detingut al cotxe policial / Mossos d'Esquadra
Detenen un lladre que amenaçava les seves víctimes amb una xeringa
Notícia: Detenen un lladre que amenaçava les seves víctimes amb una xeringa
Comparteix
L'acusat va perpetrar un total de set robatoris violents i acumula 32 antecedents
El dispositiu policial va tenir lloc al districte de l'Eixample / Guàrdia Urbana
La Guàrdia Urbana retira 1.800 figures manga i peluixos falsificats
Notícia: La Guàrdia Urbana retira 1.800 figures manga i peluixos falsificats
Comparteix
Els incompliments han estat diversos: no comptar amb el logotip de marca registrada, l'embolcall i la caixa original, entre altres
Vista aèria de la Diagonal AJUNTAMENT DE BARCELONA
L’avinguda Diagonal, desbordada pel ‘boom’ d’un negoci comercial
Notícia: L’avinguda Diagonal, desbordada pel ‘boom’ d’un negoci comercial
Comparteix
Entre passeig de Gràcia i Francesc Macià es concentren bona part d'establiments que pertanyen al mateix sector, i arriben noves inauguracions
La 37a Copa Amèrica se celebrarà a Barcelona el 2024
La Copa Amèrica arrenca el 2023 a tota vela
Notícia: La Copa Amèrica arrenca el 2023 a tota vela
Comparteix
La 37a edició de la Copa Amèrica que se celebrarà a Barcelona el 2024 inicia l'any amb els deures fets

Comentaris

  1. Icona del comentari de: PdCat i sector convergent de Junts, quin femer! a gener 06, 2023 | 17:18
    PdCat i sector convergent de Junts, quin femer! gener 06, 2023 | 17:18
    Segueixen amb el Trias i la Ramoneta.
  2. Icona del comentari de: fideli a gener 06, 2023 | 17:22
    fideli gener 06, 2023 | 17:22
    n'estem fins el capdamunt d'enemics a la república catalana
  3. Icona del comentari de: Quin periodisme, mara meva. a gener 06, 2023 | 17:45
    Quin periodisme, mara meva. gener 06, 2023 | 17:45
    Però si l'orbita postconvergent son ERC. No vos entreu de res.
    • Icona del comentari de: Vols dir? a gener 07, 2023 | 10:52
      Vols dir? gener 07, 2023 | 10:52
      Pots donar noms de corruptgents que hagin acabat a ERC?
  4. Icona del comentari de: Barceloní a gener 06, 2023 | 17:46
    Barceloní gener 06, 2023 | 17:46
    Que sigui Bonvehi no vol dir que, necessariament, hagi de ser bon alcalde.
  5. Icona del comentari de: Joan Gibert a gener 06, 2023 | 18:50
    Joan Gibert gener 06, 2023 | 18:50
    Grupuscles de 4 gats amb poquíssim arrelament social.
  6. Icona del comentari de: Lluït a gener 06, 2023 | 21:39
    Lluït gener 06, 2023 | 21:39
    Poden fer el pi si volen però no arribaran ni a la cantonada. No escrostonaran la candidatura de Trias. Els seus estils de politiqueria d'aparences i de saltabardisses no tenen ni una engruna de credibilitat.
  7. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a gener 07, 2023 | 10:30
    Doctor Strangelove gener 07, 2023 | 10:30
    "Divide y vencerás". Anem bé, els que volem una Catalunya plural i productiva, on l'excelència sigui una prioritat, i no pas la mediocritat del batxillerat! Doc.
  8. Icona del comentari de: Prou merder a gener 07, 2023 | 10:48
    Prou merder gener 07, 2023 | 10:48
    Ja vau tastar que ningú us votava. No feu més merder. Retireu-los. David, eres un home de diàleg, com és que comandes aquesta gent? Quan vau trencar Junts us vau perdre. FEU LES PAUS
  9. Icona del comentari de: Marededéusinyor!!!! a gener 07, 2023 | 10:48
    Marededéusinyor!!!! gener 07, 2023 | 10:48
    Els corruptgents segueixen dividint el vot fins a desaparèixer. Algú pot explicar que els ha mantingut units durant 40 anys a part de càrrecs i menjadores?
  10. Icona del comentari de: Com sempre a gener 07, 2023 | 10:57
    Com sempre gener 07, 2023 | 10:57
    Els corruptgents segueixen dividint el vot independentista fins a desaparèixer. Potser la independència mai ha estat la seva prioritat i van pujar al carro per enganyar als seus votants amb menys llums? Per creure en Miss Catalunya i la costellada de 3 respostes, el batxiller foll suspenent la DUI i fugint deixant-ho tot enmerdat, el pallasso de les pancartetes, i ara la corrupta xoni Borràs que serà jutjada aquest mes per fracturar factures a un amic i evitar el control del Parlament, s'ha de ser... corruptgent!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa