Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Neix MÉSxBCN, una nova candidatura antiColau
  • CA

Aquest dimecres una nova candidatura ha donat el tret de sortida per prendre-li l’alcaldia a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau -sempre que decideixi presentar-se a un tercer mandat- en les pròximes eleccions municipals de 2023. El nom de la llista és MÉSxBCN i reclamen un “nou projecte de consens per recuperar la il·lusió i l’orgull per sobre dels interessos partidistes”, “apostant per la moderació, la gestió i el talent per davant de debats ideològics i identitaris”. D’aquesta forma, de moment, es reivindiquen com un partit sense una ideologia definida, ja que aspiren a aglutinar persones de múltiples sensibilitats diferents. I asseguren que faran mans i mànigues per pactar amb tothom per fer fora Colau. Les úniques altres línies vermelles són Vox i la CUP, assenyalen.

Alguns dels impulsors d’aquesta iniciativa són el periodista Lluís Tusell, que ha estat president de l’associació de veïns de les Tres Torres, l’economista Pedro Miret, que ha estat conseller de districte per Ciutadans i que es va enfrontar a la direcció del partit, l’economista Ana Bartolomé i l’empresari Román Martín.

Aposten per un model que compagini creixement econòmic i sostenibilitat amb el medi ambient. Asseguren que totes dues intencions “no es contraposen”, sinó “al contrari”. “Volem una ciutat que capti inversions, que cuidi de la seva gent, de les seves empreses i del futur del nostre ecosistema. Una ciutat d’oportunitats”, sostenen.

MÉSxBCN es presenta en societat sense alcaldable a l’horitzó. Els impulsors del projecte han dialogat amb l’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell, que també ha estat sondejat per Centrem, el nou partit liderat per Àngels Chacón, i l’exconseller Santi Vila, que ja ha dit públicament que el seu espai natural és aquest partit de nova creació de l’exconsellera d’Empresa i Coneixement. També s’han vist amb Gerard Esteva, l’impulsor de la plataforma Barcelona És Imparable. Igualment, i tal com detalla betevé, aquesta candidatura també ha parlat amb membres de Centrem i el Partit Nacionalista de Catalunya (PNC), el partit de Marta Pascal.

Més notícies
L'expresident del Barça Sandro Rosell, en una imatge d'arxiu / Europa Press
Centrem pensa en Sandro Rosell com a alcaldable a Barcelona
Notícia: Centrem pensa en Sandro Rosell com a alcaldable a Barcelona
Comparteix
La nova formació sondeja l'expresident del Barça, entre altres possibles candidats
L'exconseller Santi Vila, en una entrevista amb l'agència Europa Press / Europa Press
Santi Vila s’ofereix com alcaldable per Centrem a Barcelona
Notícia: Santi Vila s’ofereix com alcaldable per Centrem a Barcelona
Comparteix
"El càrrec més bonic al que pot aspirar algú que li agrada l'interès general i el bé comú és el d'alcalde", diu l'exconseller
Elsa Artadi, presidenta del grup municipal de Junts a Barcelona Foto: JORDI PLAY
Artadi: “Colau pretén ocultar la seva covardia política amb una mascareta republicana”
Notícia: Artadi: “Colau pretén ocultar la seva covardia política amb una mascareta republicana”
Comparteix
La cap de files de Junts per Barcelona alerta que ERC, “com a soci efectiu del govern municipal, és corresponsable de la degradació de la ciutat”
Les eleccions del 2023 comencen a regirar l'espai polític a Barcelona PIXABAY
El catalanisme conservador conflueix contra la Barcelona de Colau
Notícia: El catalanisme conservador conflueix contra la Barcelona de Colau
Comparteix
Barcelona és imparable convoca aquest dijous una manifestació a Sant Jaume. Es presenta com a plataforma apolítica, però hi orbiten sigles polítiques i empresarials

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa