Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Primàries a Junts per escollir cap de llista a les eleccions de Barcelona
  • CA

Junts per Catalunya ha engegat la maquinària interna del partit per escollir cap de llista a les eleccions municipals de Barcelona l’any 2023. I, de moment, l’única que ha confirmat voler competir per ser la següent alcaldessa de la ciutat és l’actual líder de la formació a la ciutat, Elsa Artadi.

“Entenem que és una manera que comenci el canvi a la ciutat de Barcelona, que és totalment fonamental i que el demana la ciutadania”, ha assegurat Artadi, durant la seva roda de premsa d’aquest dilluns. Un canvi que el partit inicia, en primer lloc, a Barcelona, ja que és el primer territori on la formació ha engegat els mecanismes per tenir un alcaldable definit a poc més d’un any per als comicis.

Uns comicis que, si bé encara llunyanes, ja permeten adobar el terreny per la precampanya. Artadi ha assegurat que el líder d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, “no pot ser un candidat creïble per al 2023”, després que permetés l’aprovació dels pressupostos municipals amb la seva abstenció, en virtut del pacte dels republicans amb En Comú Podem, mitjançant el qual els comuns facilitaven els comptes del Govern -elaborats, per cert, per Junts per Catalunya- i els d’ERC feien el mateix amb els de Colau i Collboni. Una decisió que, tot i acceptada, va molestar, i molt, a Maragall. Alhora, Ciutadans i PP han demanat la dimissió de l’alcaldessa, Ada Colau, per la seva querella per suposadament haver inflat de diners públics entitats afins i per les quals ella mateixa va treballar abans de ser candidata de Barcelona en Comú (BComú) a les eleccions de 2015. Un fet pel qual segons el codi ètic del seu mateix partit Colau hauria de dimitir.

La formació de l’expresident Carles Puigdemont preveu que en un termini màxim de 72 hores qualsevol militant del partit pugui “manifestar la voluntat de ser precandidat/a”. L’endemà, 28 de gener, s’obrirà el procés per tal que aquells preseleccionats com a alcaldables recullin el 20% d’avals de les persones afiliades del municipi, requisit indispensable per finalment ser candidat a cap de llista de Junts. El 3 de febrer ja se sabrà quins són els candidats formals del partit. Durant una setmana es farà la “campanya electoral dels candidats”, entre el 4 de febrer i l’11 de febrer. El cap de setmana del 12 i 13 de febrer es farà la votació de les primàries de Junts. I, per últim, el 13 de febrer es proclamarà el candidat o candidata oficial de la formació postconvergent a les eleccions municipals de Barcelona.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan+ a gener 24, 2022 | 18:58
    Joan+ gener 24, 2022 | 18:58
    Pero que no tenies que plegar per incompetent?
  2. Icona del comentari de: JKim a gener 24, 2022 | 19:12
    JKim gener 24, 2022 | 19:12
    Els mitjans afins a ERc, teniu el costum persistent de fer sortir sempre els postconvergent i convergent a tota notícia relacionada amb junts. Rufianegeu massa, seria bo dissimular pel bé d'una imatge d'imparcialitat informativa.. almenys que ho sembli.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa