Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni no es creu ERC: “Forma part del ball previ a les negociacions”

El govern municipal es resisteix a donar per perduts els vots d’ERC per tirar endavant els pressupostos del 2022. Tot i que els republicans han dit clarament que estan “molt lluny” de poder votar a favor dels comptes, el primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, el socialista Jaume Collboni, confia aconseguir fer-los canviar d’opinió. “No preveiem l’escenari d’un ‘no’ d’ERC al pressupost”, ha dit Collboni en declaracions a betevé després d’un acte a Sant Martí.

El líder socialista creu que l’anunci d’ERC “forma part del ball previ a les negociacions” dels pressupostos, que segons ha reconegut estan dissenyats per trobar “preferentment” una entesa amb els republicans. Tot i això, Collboni ha recordat que ERC no és “l’únic grup que pot donar suport al pressupost” i que el govern municipal parlarà amb tothom. D’aquesta manera, el primer tinent d’alcaldia no descarta buscar els suports que necessita a Barcelona pel Canvi, que compta amb dos regidors i des de fa setmanes col·labora amb la regidora no adscrita, Marilén Barceló.

Necessiten tres vots a favor

Amb els tres vots de l’expartit de Manuel Valls el govern municipal en tindria prou per aprovar els pressupostos, ja que sumats als de BComú (10) i PSC (8) arribarien als 21 que marca la majoria simple al plenari. La resta de l’oposició, encara que tots votessin en contra, es quedarien en 20 regidors, insuficient per tombar els comptes. El partit que ara lidera Eva Parera va votar a favor dels pressupostos del 2021 perquè, en plena pandèmia, consideraven que calia actuar amb “responsabilitat”.

Aquest dijous Ernest Maragall va anunciar que ERC no estava en disposició d’aprovar els pressupostos del 2022 i va advertir al govern municipal que les seves discrepàncies no es podien solucionant mercadejant amb partides concretes, sinó que esperaven un canvi radical en el plantejament de tot el pressupost. Després de mantenir una breu reunió amb tots els grups per presentar les línies mestres dels comptes, el govern municipal no ha donat cap pista sobre si accepta l’esmena a la totalitat dels republicans. “En seguirem parlant”, s’ha limitat a dir Collboni.

Quines opcions hi ha?

De la resta de partits, Cs i el PP encara no s’han pronunciat públicament sobre quina posició adoptaran, però no sembla gens probable que cap de les dues formacions hi voti a favor. Cs va votar en contra dels pressupostos del 2021 i el PP es va abstenir. Per la seva banda, Junts ha reiterat aquesta setmana el seu ‘no’ als pressupostos –igual que l’any passat– i ha criticat el govern municipal de voler buscar acords només amb ERC i Barcelona pel Canvi.

Suposant que ERC, JxCat i Cs votessin en contra sumarien 18 vots, els mateixos que tenen BComú i PSC. Si el PP s’abstingués com va fer l’any passat, Colau i Collboni necessitarien almenys un vot a favor de Barcelona pel Canvi per tirar endavant els pressupostos. Si el PP votés en contra, necessitaran els dos regidors de BxC més la regidora no adscrita, que de ben segur demanarien sortir a la foto per deixar constància del seu paper clau en la governabilitat de Barcelona.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: ciutadà a octubre 23, 2021 | 13:46
  ciutadà octubre 23, 2021 | 13:46
  Naturalment. Quan els hagueu greixat convenientment no hi haurà cap problema.
 2. Icona del comentari de: Rosa a octubre 23, 2021 | 16:34
  Rosa octubre 23, 2021 | 16:34
  Ningú no es creu ER. Són tant mals negociadors que tothom el veu venir a hores lluny. S'han venut per un plat de llenties i de moment no han aconseguit ni les llenties ni el plat. Qui voleu que sel's cregui?
 3. Icona del comentari de: Octubrista a octubre 23, 2021 | 21:19
  Octubrista octubre 23, 2021 | 21:19
  Cony, si que és llest en Bugs Bunny.. Això ho sap tothom, que ERC donarà suport als pressupostos del PPSOEMOC'S a canvi de res que sigui tangible, com a molt alguna promesa o alguna mesura que pugui ser anul·lada després.
 4. Icona del comentari de: Veterà antifranquista. a octubre 24, 2021 | 07:46
  Veterà antifranquista. octubre 24, 2021 | 07:46
  Per una vegada estic d'acord amb el Sr. Collboni.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa