Pisarello i Asens seran tinents d’alcalde i diputats fins a esgotar el mandat

Els comuns intenten evitar un interinatge forçat en carteres clau del govern d'Ada Colau, en ple compte enrere per les eleccions del 26 de maig

Jaume Asens i Gerardo Pisarello no abandonaran les tinències d’alcaldia que ocupen a l’Ajuntament de Barcelona fins a final de mandat i compatibilitzaran els càrrecs municipals amb la seva nova condició de diputats electes del Congrés. Segons ha sabut el TOT Barcelona, el número 2 i número 4 d’Ada Colau al consistori esgotaran el mandat completament, fins a la investidura al mes de juny del govern barceloní que emergeixi de les eleccions del 26 de maig. Començaran a exercir com a diputats el 21 de maig, data de constitució del nou Congrés. Els 350 diputats electes tenen temps fins l’endemà de les municipals –27 de maig– per a formar els grups parlamentaris.

“El compromís de Jaume Asens i Gerardo Pisarello aquests darrers quatre anys ha estat amb la ciutadania de Barcelona, que els va triar per fer de regidors”, indiquen fonts de Barcelona en Comú. “Han estat complint aquest compromís com a tinents d’alcaldia i el seguiran mantenint fins al darrer dia”, afegeixen. Així, tots dos polítics seran aquest divendres a l’últim plenari del mandat 2015-2019 i hi defensaran els punts de l’ordre del dia que tinguin a veure amb les seves àrees. Les poques setmanes que compatibilitzin les dues funciones, matisa el partit, cap dels dos cobrarà els dos salaris simultanis. 

Pisarello encapçala la cartera d’Economia i Asens, la de Drets de Ciutadania. A quatre setmanes de les eleccions del 26M, els comuns volen evitar haver de forçar un interinatge precari amb l’entrada de regidors novells i efímers en dos càrrecs clau per a l’alcaldessa. Un relleu abrupte certament agreugaria la imatge de desbandada després dels anuncis de retirada de 7 dels 11 integrants electes del govern Colau.

Més informació

Nou comentari