Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un càrrec municipal culpa el Procés de la desafecció espanyola per Barcelona

Un càrrec de l’Ajuntament de Barcelona li ha donat la volta a l’enquesta que la setmana passada constatava l’escassa simpatia dels espanyols envers Catalunya, i per extensió envers als barcelonins. Per al comissionat de Promoció de Ciutat de Barcelona, ​​Pau Solanilla, la culpa és dels independentistes: veu un “problema reputacional” de la capital catalana a la resta d’Espanya, que atribueix directament al procés independentista. Solanilla –que depèn directament del líder socialista Jaume Collboni– proposa contrarrestar-ho rescatant “espais emocionals” compartits amb la ciutadania espanyola.

Ho ha afirmat en una entrevista a l’agència Europa Pressa, on admet no obstant que la crisi reputacional de Barcelona és només a la resta d’Espanya. No es donaria tant a nivell internacional, tot i que les notícies sobre el Procés independentista van donar la volta al món. “Sense cap dubte, el ‘procés’ ha estat una bomba de reputació per a Barcelona a l’Estat espanyol. També ens ha afectat a nivell internacional, però molt menys. Per això dic que s’han de recuperar espais emocionals”, ha afirmat. “La marca Barcelona brilla a nivell internacional”, sosté, i posa com a exemple la celebració de la Copa Amèrica de Vela 2024, tot i que a València generi perplexitat i crítiques que Barcelona hi aposti tant.

El comissionat també defensa que la ciutat “va força bé” en la recuperació després de la crisi sanitària, sobretot en creació de llocs de treball. “Hem recuperat el terreny perdut del 2019 i encara tenim marge de millora perquè el turisme encara no ha arribat a la velocitat de creuer”., diu. No obstant, subratlla el llast de “la pèrdua dels consensos interns” que exemplifica amb la negativa barcelonina a projectes i inversions com l’hotel Four Seasons o l’ampliació l’aeroport de Barcelona-El Prat. “En el moment en què els consensos bàsics es trenquen i es polaritza el debat, la reputació de Barcelona pateix o es deteriora”, ha assegurat.

Esdeveniments per a l’autoestima

En contraposició, Solanilla aposta per tenir intel·ligència col·lectiva i tornar a construir consensos bàsics de ciutat. I recepta, sobretot, la política de grans esdeveniments que va caracteritzar els 80, 90 i 2000 d’hegemonia socialista a Barcelona. El comissionat sosté que els barcelonins necessiten “una mica d’autoestima” i creu que acollir el Mobile World Congress, la Volta Ciclista a Espanya i la Copa Amèrica de Vela ajuda a recuperar-la. Aplica la mateixa lògica a la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern, que veu com una gran oportunitat si s’arriben a celebrar.

Assenyala com a tractors econòmics l’economia digital i les indústries creatives, “que ja representen el 14% del PIB de la ciutat”. Pel que fa al turisme, recull el relat municipal d’afavorir el turisme de qualitat en àmbits com el cultural, l’esportiu i els festivals de música. I també aposta per descentralitzar-lo amb “una política intel·ligent de generar nous actius”.

Solanilla té una llarga trajectòria de càrrecs en l’àmbit públic i privat. A més de treballar en consultores enfocades al Marroc i a Amèrica Llatina, va ser assessor de l’eurodiputat Raimon Obiols i del Secretari d’Estat per a la UE (2008-10) i cap de comunicació de l’Institut Europeu de la Mediterrània. Aquest hivern s’ha vist esquitxat pel vincle amb un dels impulsors de la querella contra Ada Colau.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ei a abril 16, 2022 | 14:51
  Ei abril 16, 2022 | 14:51
  Disculpa, per la nostra ideologia. En buscarem una l'altra que li agradi més als espanyols.
 2. Icona del comentari de: David a abril 16, 2022 | 15:09
  David abril 16, 2022 | 15:09
  Doncs tenim una bona paradoxa perquè precisament, el procés es va iniciar per culpa de la desafecció espanyola per Catalunya.
 3. Icona del comentari de: uno que vive en Tabarnia a abril 16, 2022 | 15:41
  uno que vive en Tabarnia abril 16, 2022 | 15:41
  quant no hi feina, o no se sap fer, el gat pentina
 4. Icona del comentari de: Els trien burros, així que cap sorpresa. a abril 16, 2022 | 15:59
  Els trien burros, així que cap sorpresa. abril 16, 2022 | 15:59
  La manca d'autoestima dels barcelonins és el que ens ha dut la m. de govern que patim. Colau i PSC són un càstig per a Barcelona i pel conjunt dels catalans.
 5. Icona del comentari de: ton c. a abril 16, 2022 | 17:32
  ton c. abril 16, 2022 | 17:32
  s´ha oblidat de la pujada de preus dels gas i la llum, també en tenim las culpa els catalans, quin nivell més miserable que corre per la politica, i aquets tenen càrrecs, ai pobres de nosaltres.
 6. Icona del comentari de: jsm a abril 16, 2022 | 17:56
  jsm abril 16, 2022 | 17:56
  A aquest home sí que li falta l'autoestima dels milions de catalans que el 2017 van dir prou a Espanya, encara no sap que patim l' espoli fiscal més escandalós d'Europa?
 7. Icona del comentari de: Ricard a abril 16, 2022 | 18:48
  Ricard abril 16, 2022 | 18:48
  Resulta que caiem antipàtics als que ens venen a agredir. I nosaltres, conseqüentment, ens hem de fer els simpàtics amb els agressors, pel que sembla... A mi m'agradaria que cap càrrec públic em prengués per imbècils.
 8. Icona del comentari de: JordiP a abril 16, 2022 | 20:11
  JordiP abril 16, 2022 | 20:11
  00! Quina novetat! Es coneix que aquest paio, aparentment tan ben informat (segurament sí, però només per les coses que l'interessen), no ha llegit cap document anticatalà dels molts que han redactat els castellans que ens governen des del S.XV. Per exemple: que busqui el que va dir Fernando I, el de Antequera, quan va marxar emprenyat de les primeres Cortes d'Aragó i es va discutir amb en Fivaller. Tambéo podria dedicar unes quantes horetes a llegir articles sobre Catalunya publicats a ABC, La Correspondencia Militar, El Imparcial, i una quants més. De Madrit, es clar. Una altre excel·lent font d'informació són els pròlegs a les lleis i decrets dels primers anys de l'epoca franquista: l'odi, l'antipatia, el revanxisme i el supremacisme colonialista que traspúen no té límit. Senyor regidor, no s'ho mereix, però una virtut teologal és "ensenyar al no en sap". De res.

Nou comentari

Comparteix