L’oposició carrega contra Subirats per no dedicar-se en exclusiva al govern d’Ada Colau

ERC, JxCat i Cs li retreuen que s'hagi reincorporat a la UAB com a catedràtic amb dedicació completa

L’oposició ha criticat durament aquest divendres al tinent d’alcalde Joan Subirats per voler compaginar el càrrec de màxima responsabilitat al govern de Barcelona amb la reincorporació a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) com a catedràtic amb plena dedicació. Els grups municipals d’ERC, JxCat i Cs ja han expressat que desaproven la conciliació de les dues funcions a jornada completa, que va avançar aquest dijous a la nit el TOT Barcelona

[r:1]

“Un tinent d’alcalde s’hi hauria de dedicar al 100%, esperem que sigui així”, ha advertit el portaveu dels republicans, Jordi Coronas, en un apunt a Twitter. El regidor s’ha referit també al relat dels comuns, que compten amb un codi ètic que limita el salari dels electes i alts càrrecs del partit. Subirats quedarà al marge d’aquest topall de sou perquè només cobrarà de la UAB, on té una nòmina molt més alta. “Seria d’agrair un punt menys de retòrica progressista i un xic més de compromís amb l’alta responsabilitat pública assumida”, ha asseverat Coronas.

El regidor Jordi Martí (JxCat) ha estat categòric sobre la doble jornada completa de Subirats: “És decebedor i políticament injustificable”. “Ens hem quedat molt sorpresos perquè vol dir que proritza la tasca acadèmica a la feina que té associada un tinent d’alcalde, que ha d’estar al 120% per a ciutat i que té àrees importants de gestió”, ha criticat. “Potser hauria d’obrir una reflexió sobre realment quina és la seva prioritat, si el servei a la ciutat o assegurar-se una bona jubilació”, assevera.

JxCat no està gens d’acord amb la tesi de Subirats que la seva decisió no costa diners al consistori perquè el seu sou el pagarà íntegrament la UAB: “El preu que s’ha de pagar per aquesta dedicació suplementària és que s’han nomenat dos comissionats per fer la feina que no podrà fer el tinent d’alcalde, dues retribucions més que van inflant el personal de confiança del govern i que paguem tots els barcelonins”. Finalment el partit carrega contra “el valor real del codi ètic dels comuns”, que veu “una farsa” i “un xiclet que s’estira segons els interessos de cadascú”.

Per la seva banda, el grup de Cs ha defensat que “un tinent d’alcaldia de Barcelona ha d’estar full-time” dedicat al govern municipal. “La ciutat no es pot permetre una dedicació parcial”, asseveren portaveus del partit, que declinen comentar els salaris i codi ètic dels comuns. “Els de la “nova política” aferrant-se a les velles pràctiques, el joc de les cadires i els sous”, ha piulat més tard el partit. “Barcelona i els barcelonins requereixen  mereixen tota la nostra dedicació”, han afegit.

 

Més informació

Nou comentari